Парапетни / Плафонски

Carrier%20Logo%20New%20201042N face (3)42N non carrosse face_0082 42N 3-4 horiz (1) Carrier 42N_S парапетни / плафонски вентилаторски конвектори

 • Капацитет: 0,8 ÷ 9,5 kW
 • Проток на воздух: 125 ÷ 1520 m³/h
 • Вентилаторски конвектор (фенкојлер) со изведба со и без украсна маска и ногарки
 • можност за парапетна на ѕид (под) или плафонска монтажа
 • екстремно ниска бучава 19 (dBA) која ги задоволува и највисоките комфорни стандарди во објекти како: хотели, болници, канцеларии…;
 • модерен дизајн со дискретна елеганција и прави линии, минимизирани димензии и висина / длабочина од само 220мм
 • достапен со мултибрзински мотор со 5 брзини на дување за зголемена флексибилност и поголемо уживање, ергономски и user-friendly термостат / контролер со функции: ладење, греење, сетирање на температура, избор на брзина на дување, ECO и AUTO функција;
 • лесно достапен филтер за воздух за побрзо и едноставно чистење
 • сертификат за квалитет од Eurovent
 • можност за поврзување на двоцевен и четвороцевен систем, со опција за фабрички монтиран двокрак и трокрак вентил со бајпас, како и опција за дополнителен електричен греач
 • LEC Low Energy Consumption модели со подобрена ефикасноста и намалени трошоци за енергија, потрошувачка од само 3W
 • подобрена удобност, максимална флексибилност  и продолжен работен век