MiNi SMMS

           Toshiba-Leading-Innovation-LogoMiNi SMMS(Booklet-1)
Mini SMMSi Series (FULL DC Hybrid Inverter)

  • Опсег на работа греење / ладење: -15 ÷ +46°C;
  • Капацитет: 12,1 ÷ 18,0 kW
  • Централен систем за греење и ладење – VRF Mini систем
  • со најнова Toshiba DC Hybrid инвертерска технологија со twin-rotary компресор
  • ладилен флуид R410А
  • со можност на поврзување до 13 внатрешни единици со капацитет до 130% од капацитетот на надворешната единица
  • потполна регулација на системот и бројот на вртежи на компресорот до 0.1 Hz при различно оптеретување и различни температури на работа
  • највисоки коефициенти на енергетска ефикасност на пазарот и SCOP и SEER фактори на заштеда од неверојатни 10.99,
  • функција на самодијагностицирање и Auto-restart
  • можност за инфрацрвен и жичан далечински управувач (со опција за тајмери, модул за дојава на аларм и режим на работа) како и можност за поврзување со централен контролер и BMS систем.