SMMSe

            Toshiba-Leading-Innovation-Logo SMMSe Series (FULL DC Hybrid Inverter) NEW!!!

 • Опсег на работа греење / ладење: -25°C ÷ +46°C;
 • Капацитет: 22,4 ÷ 178,0 kW
 • Централен систем за греење и ладење – VRF систем
 • со најнова Toshiba DC Hybrid инвертерска технологија со 3(три) twin-rotary компресори
 • ладилен флуид R410А
 • со можност на поврзување до 64 внатрешни единици со капацитет до 130% од капацитетот на надворешната единица
 • потполна регулација на системот и бројот на вртежи на компресорот до 0.1 Hz при различно оптеретување и различни температури на работа
 • највисоки коефициенти на енергетска ефикасност на пазарот и SCOP и SEER фактори на заштеда од неверојатни 7.7
 • континуирано греење без прекини дури и во работа во режим на одмрзнување (defrost)
 • функција на самодијагностицирање и Auto-restart
 • можност за инфрацрвен и жичан далечински управувач (со опција за тајмери, модул за дојава на аларм и режим на работа) како и можност за поврзување со централен контролер и BMS систем
 • SMMSi – high efficiency series