Toshiba

Shorai Premium

Шифра: RAS-18J2KVRG-E / RAS-18J2AVRG-E

Гаранција: 36 месеци

Шифра: RAS-B22J2KVRG-E / RAS-22J2AVRG-E

Гаранција: 36 месеци

Шифра: RAS-B24J2KVRG-E / RAS-24J2AVRG-E

Гаранција: 36 месеци


 • A++ висока енергетска класа на ладење / греење
 • Најнова TWIN ROTARY компресорска технолгија
 • Murata (made in Japan) Ionizer + Plasma електростатски филтер
 • ON Demand Defrost, 3D Air Flow, Quiet mode, Hi Power
 • можност за WiFi поврзување - повеќе детали
 • ULTRA Pure филтер, функција самочистење со антипрашест филтeр
 • Опсег на работа ладење – надворешна температура од -15 ÷ 46⁰C
 • Опсег на работа греење – надворешна температура од -15 ÷ 24⁰C
Цена

Акциска 80.000,00 ден

Редовна 100.000,00 ден.

Акциска 90.000,00 ден

Редовна 115.000,00 ден.

Акциска 100.000,00 ден

Редовна 130.000,00 ден.

*Цената е со вкалкулиран ддв
Достапност:
Нема залиха
Достапност:
Нема залиха
Достапност:
Има залиха

SHORAI PREMIUM ги комбинира основните карактеристики на сестраните уреди и премиум уредите во еден систем. Овој уред претставува хармоничен збир на основни карактеристики како што се висока енергетска ефикасност, озонски прочистувач на воздух, 3D Airflow функција и многу удобности како и карактеристики со супериорен дизајн.

За да се обезбеди врвен квалитет на воздухот, моделите во оваа серија се со филтер „IAQ“ и плазма филтер „Pure mode“. Со сигурност се отстрануваат 99% од штетните честички од воздухот, а бактериите, вирусите, мувлата, алергените и PM2.5 честичките веќе не се проблем.

Покрај тоа, Shorai Premium доаѓа со Air Ionizer кој опфаќа честички како што се прашина, полен и чад со негативни јони.



 

              ЦЕНОВНИК ЗА МОНТАЖА / ДЕМОНТАЖА НА КЛИМА УРЕД

Опис на услуга Цена без ДДВ (ден.)
Монтажа на клима уред до 3.5 kW 6.000,00
Монтажа на клима уред      4.5 kW 6.500,00
Монтажа на клима уред      5.0 kW 7.000,00
Монтажа на клима уред      6.0 и 7.0 kW 8.000,00
Монтажа на клима уред со постоечка инсталација до 4.5 kW 5.000,00
Монтажа на клима уред со постоечка инсталација до 6.0 kW 6.500,00
Демонтажа на клима уред до 4.5 kW 2.000,00
Демонтажа на клима уред до 6.0 kW 2.500,00
 • Цената е во денари, без вклучено ДДВ.
 • Монтажа на клима уред со подготовка (пуштање инсталација  во градба, местење држачи) се наплаќа дополнително 30% од цената на услугатa редовниот ценовник.
 • Монтажата е до 3m бакарно растојание помеѓу внатрешната и надворешната единица.
 • За секој метар над 3m должина, се наплаќа дополниелно.
  • 750,00 денари +18% по метар за клима уред до 3.5 kW.
  • 950,00 денари +18% по метар за клима уред од 4.5 kW до 7.0 kW.
 • За монтажа надвор од Скопје се пресметуваат патни трошоци.
Каталог Прикажи
Shorai Premium Catalogue ENG.pdf
Self-check MKD.pdf