Carrier

30KAV500-1100

Шифра: 30KAV500-1100

Гаранција: 24 месеци


  • ладилен капацитет: 500 ÷ 1100 kW
  • најнова Carrier inverter twin-rotor компресорска технологија (screw компресори) 
  • висок коефициент на корисност до EER 3.50 ; SEER 5.50
  • изведба со фабрички вграден хидро модул: пумпа, експанзионен сад, flow switch, филтер и сигурносен вентил, за поедноставна монтажа и пуштање во работа
  • SmartVu+ авто адаптивен процесор за контрола на сите параметри и оптимално работење за поголема енергетска ефикасност и трајност
  • голем број на опции за исполнување на разни барања при различни апликации на примена
  • опсег на работа ладење – надворешна температура од -20 ÷ 55oC
  • сертификат за квалитет од Eurovent, Eco-design ready
  • гаранција 24 месеци

Carrier е американски и светски лидер во областа на климатизација со традиција поголема од 100 години.     Основан од пронаоѓачот на модерната климатизација,    Carrier е лидер во светот за системи за греење, ладење и климатизација и нуди одржливи решенија, интегрирани енергетски ефикасни производи, менаџирање со системи за централна климатизација и енергетски ефикасни системи за станбени и комерцијални објекти.

Aquaforce серијата на чилери е дизајнирана за комерцијални апликации како што се климатизација на канцеларии, хотели или индустриски инсталации.

Постојат голем број на опции со кои што може секој чилер да се прилагоди на разни барања, за секој објект. Произведени во Carrier фабриката во Montluel, Франција.

Чилерите Aquaforce може да се испорачаат со фабрички интегриран хидрауличен модул (пумпа за вода, flow switch, сигурносен вентил, експанзионен сад, филтер за вода..) plug&play со што се скратува значително времето за монтажа и се поедноставува инсталацијата. Сето тоа е управувано и контролирано од авто-адаптивна микро процесорска Carrier ProDialog+ контрола во самите чилери.

Сертификат за квалитет од Eurovent. 

Софтверски избор и симулација на секој чилер при различни работни услови. 

Побарајте стручен совет од нашиот тим на инженери за вистинско решение на Вашиот систем за греење/ладење.

Click за сите дополнителни информации преку полето Побарај понуда 

Каталог Прикажи
Carrier Catalogue.pdf