Carrier

30RQ017-040A

Шифра: 30RQ017-040A

Гаранција: 24 месеци


  • Воздушно ладени топлински пумпи во изведба од 4 модели
  • Греен капацитет:       17,0 ÷ 41,0 kW
  • Ладилен капацитет:  16,0 ÷ 54,0 kW
  • Топлинска пумпа од генерацијата Aquasnap на Carrier, идеална за загревање на канцеларии, апартмани и хотели како и за производство на санитарна топла вода.
  • Сертификат за А+ енергетска класа од Eurovent со COP над 4,0.
  • Излезни температури до 50°C на вода и работен опсег во режим на греење до -15°C надворешна темпeратура.
  • Стандарден фабрички монтиран Hydronic module со fixed/variable speed пумпа, експанзионен сад, flow switch, филтер, сигурносен вентил.
  • Произведен во фабриката на Carrier во Шпанија.
  • Можност за повеќе дополнителни опции.

Carrier е американски и светски лидер во областа на климатизација со традиција поголема од 100 години.  Основан од пронаоѓачот на модерната климатизација,  Carrier е лидер во светот за системи за греење, ладење и климатизација и нуди одржливи решенија, интегрирани енергетски ефикасни производи, менаџирање со системи за централна климатизација и енергетски ефикасни системи за станбени и комерцијални објекти.

Aquasnap серијата на топлински пумпи е дизајнирана за комерцијални апликации како што се климатизација на канцеларии, хотели или индустриски инсталации.

Постојат голем број на опции со кои што може секоја топлинска пумпа да се прилагоди на разни барања, за секој објект. 

Топлинските пумпи Aquasnap може да се испорачаат со фабрички интегриран хидрауличен модул (пумпа за вода, flow switch, сигурносен вентил, експанзионен сад, филтер за вода..) plug&play со што се скратува значително времето за монтажа и се поедноставува инсталацијата. Сето тоа е управувано и контролирано од авто-адаптивна микро процесорска Carrier ProDialog+ контрола во самите топлински пумпи.

Сертификат за квалитет од Eurovent. 

Софтверски избор и симулација на секоја топлинска пумпа при различни работни услови. 

Побарајте стручен совет од нашиот тим на инженери за вистинско решение на Вашиот систем за греење/ладење.

Click за сите дополнителни информации преку полето Побарај понуда


Каталог Прикажи
Carrier Catalogue.pdf