Carrier

30XW/30XWP254-1762

Шифра: 30XW/30XWP254-1762

Гаранција: 24 месеци


  • ладилен капацитет: 270 ÷ 1750 kW
  • вода/вода чилер со најнова Carrier twin-rotor компресорска технологија (screw компресори) 
  • висок коефициент на корисност до EER 5.5 ; SEER 7.7
  • 30XWP high efficiency version, зголемени коефициенти за заштеда EER/SEER
  • SmartVu+ авто адаптивен процесор за контрола на сите параметри и оптимално работење за поголема енергетска ефикасност и трајност
  • Flooded shell&tube кондензатор за зголемена ефикасност
  • голем број на опции за исполнување на разни барања при различни апликации на примена
  • опсег на работа испарувач / кондензатор од -12 ÷ 60oC
  • сертификат за квалитет од Eurovent, Eco-design ready
  • гаранција 24 месеци

Carrier е американски и светски лидер во областа на климатизација со традиција поголема од 100 години.    Основан од пронаоѓачот на модерната климатизација, Carrier е лидер во светот за системи за греење, ладење и климатизација и нуди одржливи решенија, интегрирани енергетски ефикасни производи, менаџирање со системи за централна климатизација и енергетски ефикасни системи за станбени и комерцијални објекти.

Aquaforce серијата на чилери е дизајнирана за комерцијални апликации како што се климатизација на канцеларии, хотели или индустриски инсталации.

Постојат голем број на опции со кои што може секој чилер да се прилагоди на разни барања, за секој објект. Произведени во Carrier фабриката во Montluel, Франција.

Сертификат за квалитет од Eurovent. 

Софтверски избор и симулација на секој чилер при различни работни услови. 

Побарајте стручен совет од нашиот тим на инженери за вистинско решение на Вашиот систем за греење/ладење.

Click за сите дополнителни информации преку полето Побарај понудаКаталог Прикажи
Carrier Catalogue.pdf