Carrier

42GW200-701C

Шифра: 42GW200-701C

Гаранција: 24 месеци


 • Ладилен капацитет:  1,5 ÷ 8,7 kW
 • Греен капацитет:       1,3 ÷ 11,6 kW
 • Проток на воздух:       360 ÷ 1600 m3/h
 • најнова генерација на касетни Carrier fan coil уреди
 • стандардна изведба со вклучена пумпа за кондензат
 • 3 (три) брзински тангенцијални вентилатори за ултра тивка работа
 • можност за LEC мотор
 • голем избор на фабрички монтирани двокраки и трокраки мешачки вентили
 • ултра тивка работа од само 26 dB(A)
 • високоефикасен филтер (минимум тип G3) со поголема површина од конвенционален филтер
 • Eurovent сертификат за квалитет, Произведени во EU

Carrier е американски и светски лидер во областа на климатизација со традиција поголема од 100 години.  Основан од пронаоѓачот на модерната климатизација, Carrier е лидер во светот за системи за греење, ладење и климатизација и нуди одржливи решенија, интегрирани енергетски ефикасни производи, менаџирање со системи за централна климатизација и енергетски ефикасни системи за станбени и комерцијални објекти.

Idrofan серијата на вентилаторски конвектори е дизајнирана за резиденцијални и комерцијални инсталации како што се климатизација на станови, куќи, канцеларии, хотели или индустриски инсталации.

Најнова генерација на мултибрзински касетни Carrier fan coil уреди со едноставна монтажа и лесен пристап за одржување. Имаат голем број на опции: пумпа за кондензат, пленум кутија, LEC мотор, четирицевни единици, трокрак вентил, централна контрола, проширена када за кондензат, електричен грејач, украсен заден панел, високо ефикасен филтер итн.

Исклучително тивка работа со асинхрон EC мотор со висока енергетска ефикасност и намалена потрошувачка на електрична енергија за 80%. 

Модели за дво-цевен или четворо-цевен систем, со вграден или надворешен термостат, Carrier 42GWC вентилаторски конвектори се прилагодливи за секоја монтажа при најразлични инсталации.

Софтверски избор и симулација на секој вентилаторски конвектор при различни работни услови. 

Побарајте стручен совет од нашиот тим на инженери за вистинско решение на Вашиот систем за греење/ладење.

Click за сите дополнителни информации преку полето Побарај понуда


Каталог Прикажи
Carrier Catalogue.pdf