Carrier

42NC/ND1-6

Шифра: 42NC115FV

Гаранција: 24 месеци

Шифра: 42NC235FV

Гаранција: 24 месеци

Шифра: 42NC335FV

Гаранција: 24 месеци

Шифра: 42NC435FV

Гаранција: 24 месеци

Шифра: 42NC535FV

Гаранција: 24 месеци

Шифра: 42NC645FV

Гаранција: 24 месеци


 • Ладилен капацитет: 0,7 ÷ 8,7 kW
 • Греен капацитет:     1,0 ÷ 9,15 kW
 • Проток на воздух:      110 ÷ 1100 m3/h
 • најнова генерација на парапетни/тавански Carrier fan coil уреди
 • 5 (пет) брзински тангенцијални вентилатори
 • истиот уред може да се монтира тавански
 • голем избор на фабрички монтирани двокраки и трокраки мешачки вентили
 • лев или десен приклучок на цевки, флексибилност при самата монтажа 
 • ултра тивка работа од само 29 dB(A)
 • високоефикасен филтер (минимум тип G3) со поголема површина од конвенционален филтер
 • цените се со вклучена маска и контролер
 • Eurovent сертификат за квалитет
Цена

Редовна 35.990,00 ден

Редовна 38.990,00 ден

Редовна 42.990,00 ден

Редовна 45.990,00 ден

Редовна 50.990,00 ден

Редовна 56.990,00 ден

*Цената е со вкалкулиран ддв
Достапност:
Нема залиха
Достапност:
Нема залиха
Достапност:
Нема залиха
Достапност:
Нема залиха
Достапност:
Нема залиха
Достапност:
Нема залиха

Carrier е американски и светски лидер во областа на климатизација со традиција поголема од 100 години.  Основан од пронаоѓачот на модерната климатизација, Carrier е лидер во светот за системи за греење, ладење и климатизација и нуди одржливи решенија, интегрирани енергетски ефикасни производи, менаџирање со системи за централна климатизација и енергетски ефикасни системи за станбени и комерцијални објекти.

Idrofan серијата на вентилаторски конвектори е дизајнирана за резиденцијални и комерцијални инсталации како што се климатизација на станови, куќи, канцеларии, хотели или индустриски инсталации.

Најнова генерација на мултибрзински Carrier fan coil уреди кои може да се монтираат вертикално/парапетно или хоризонтално/тавански давајќи голема флексибилност при инсталација. Имаат голем број на опции: пумпа за кондензат, пленум кутија, LEC мотор, четирицевни единици, трокрак вентил, централна контрола, проширена када за кондензат, електричен грејач, украсен заден панел, високо ефикасен филтер итн.

Исклучително тивка работа со асинхрон EC мотор со висока енергетска ефикасност и намалена потрошувачка на електрична енергија за 80%. 

Модели со маска или без маска, изведба за дво-цевен или четворо-цевен систем, со вграден или надворешен термостат, Carrier 42NC вентилаторски конвектори се прилагодливи за секоја монтажа при најразлични инсталации.

Софтверски избор и симулација на секој вентилаторски конвектор при различни работни услови. 

Побарајте стручен совет од нашиот тим на инженери за вистинско решение на Вашиот систем за греење/ладење.

Click за сите дополнителни информации преку полето Побарај понуда


 

Каталог Прикажи
Carrier Catalogue.pdf