Carrier

42NL/NH225-745

Шифра: 42NL/NH225-745

Гаранција: 24 месеци


 • Ладилен капацитет:  0,6 ÷ 12,0 kW
 • Греен капацитет:       0,8 ÷ 17,0 kW
 • Проток на воздух:       100 ÷ 2300 m3/h
 • најнова генерација на каналски Carrier fan coil уреди
 • стандардни 5 (пет) брзински вентилатори можност за избор со LEC мотор
 • 2-цевна и 4-цевна изведба, зголемена када за кондензат
 • голем избор на фабрички монтирани двокраки и трокраки мешачки вентили
 • висина од 235 mm
 • екстремно тивка работа за каналски инсталации
 • високоефикасен филтер (минимум тип G1) со поголема површина од конвенционален филтер
 • Eurovent сертификат за квалитет, произведени во EU

Carrier е американски и светски лидер во областа на климатизација со традиција поголема од 100 години.  Основан од пронаоѓачот на модерната климатизација, Carrier е лидер во светот за системи за греење, ладење и климатизација и нуди одржливи решенија, интегрирани енергетски ефикасни производи, менаџирање со системи за централна климатизација и енергетски ефикасни системи за станбени и комерцијални објекти.

Idrofan серијата на вентилаторски конвектори е дизајнирана за резиденцијални и комерцијални инсталации како што се климатизација на станови, куќи, канцеларии, хотели или индустриски инсталации.

Најнова генерација на мултибрзински каналски Carrier fan coil уреди кои може да се монтираат во спуштен плафон со голема флексибилност при инсталација. Имаат голем број на опции: пумпа за кондензат, пленум кутија, LEC мотор, четирицевни единици, трокрак вентил, централна контрола, проширена када за кондензат, електричен грејач, високо ефикасен филтер итн.

Исклучително тивка работа со асинхрон EC мотор со висока енергетска ефикасност и намалена потрошувачка на електрична енергија за 80%. 

Модели со изведба за дво-цевен или четворо-цевен систем, со вграден или надворешен термостат, Carrier 42NL/NH вентилаторски конвектори се прилагодливи за секоја монтажа при најразлични инсталации.

Софтверски избор и симулација на секој вентилаторски конвектор при различни работни услови. 

Побарајте стручен совет од нашиот тим на инженери за вистинско решение на Вашиот систем за греење/ладење.

Click за сите дополнителни информации преку полето Побарај понуда


Каталог Прикажи
Carrier Catalogue.pdf