Carrier

42QFD floor standing

Шифра: 42QFD048D8S / 38QUS048D8T

Гаранција: 24 месеци


  • капацитет на ладење: 3,5 ÷ 16,7 kW
  • капацитет на греење: 4,4 ÷ 18,5 kW
  • А++/А++ енергетски класи на ладење и греење
  • 3D DC inverter технологија 
  • PAM и PWM технологија за брзо достигнување на капацитет 
  • twin rotary inverter компресор за голем опсег на греење и ладење
  • еден модел со голем капацитет од една внатрешна единица
  • големо дозволено растојание на бакарни цевки и до 65m кај најголемите капацитети
  • опсег на работа ладење – надворешна температура од -15 ÷ 50oC
  • опсег на работа греење – надворешна температура од -15 ÷ 24oC
Цена

Редовна 191.000,00 ден

*Цената е со вкалкулиран ддв
Достапност:
Нема залиха

Carrier floor standing inverter слободно стоечка единица со еден модел овозможува висок капацитет на ладење и греење и при екстремни надворешни услови. Внатрешната единица со голем LCD дисплеј овозможува пристап до сите потребни параметри на управување.  Авто дијагностика како активен дел од управувањето ги мониторира сите важни параметри на системот и алармира со соодветен код на дисплејот во случај на некаков аларм. 

Заоблените ивици од внатрешната единица овозможува лесно вклопување во секој ентериер.

Сите уреди имаат заштита од неправилно електрично напојување во опсег на напон (168 до 264 V). Auto Restart опцијата која е фабрички вградена овозможува непрекината работа на уредот. Внатрешната единица има слободни сигнали за користење во случај на аларм, системот да испрати сигнал до централна контролна управувачка единица.

Carrier е американски и светски лидер во областа на климатизација со традиција поголема од 100 години.  Основан од пронаоѓачот на модерната климатизација, Carrier е лидер во светот за системи за греење, ладење и климатизација и нуди одржливи решенија, интегрирани енергетски ефикасни производи, менаџирање со системи за централна климатизација и енергетски ефикасни системи за станбени и комерцијални објекти.

За повеќе информации и актуелни цени испратете барање преку полето ПОБАРАЈ ПОНУДА


 

Каталог Прикажи
Carrier Catalogue.pdf