Carrier

42QSS ducted

Шифра: 42QSS ducted

Гаранција: 24 месеци


 • капацитет на ладење: 1,0 ÷ 17,3 kW
 • капацитет на греење: 1,0 ÷ 20,5 kW
 • А++/А++ енергетски класи на ладење и греење.
 • висок екстерен пад на притисок на вентилаторот и до 160 Pa. Контрола на константен проток на воздух.
 • 3D DC inverter технологија 
 • PAM и PWM технологија за брзо достигнување на капацитет и рамномерно одржување на температурата
 • single rotary (до 18.000 Btu/h) и twin rotary inverter (од 24.000 до 60.000 Btuh/h) компресори за голем опсег на греење и ладење
 • големо дозволено растојание на бакарни цевки и до 65m 
 • опсег на работа ладење – надворешна температура од -15 ÷ 50oC
 • опсег на работа греење – надворешна температура од -15 ÷ 24oC
 • сертификат за квалитет од Eurovent.
 • гаранција 36 месеци

Carrier ducted inverter каналски единици се идеално решение за секој комерцијален објект. Мала дебелина на внатрешната единица овозможува вградување во секаков спуштен плафон. Стандардно има опција за поврзување на флексибилно црево за довод на свеж воздух преку единицата. Голема флексибилност при монтажа на всисната страна на воздухот која може на лице место да се промени од заден всис во долен всис. Вградена опција за контрола на константен проток на воздух автоматски одредувајќи го статичкиот притисок на вентилаторот за да овозможи сигурен проток на воздух за присутните во просторијата.

Сите уреди имаат заштита од неправилно електрично напојување во опсег на напон (168 до 264 V). Внатрешната единица има слободни сигнали за користење во случај на аларм, системот да испрати сигнал до централна контролна управувачка единица.

Carrier е американски и светски лидер во областа на климатизација со традиција поголема од 100 години.  Основан од пронаоѓачот на модерната климатизација, Carrier е лидер во светот за системи за греење, ладење и климатизација и нуди одржливи решенија, интегрирани енергетски ефикасни производи, менаџирање со системи за централна климатизација и енергетски ефикасни системи за станбени и комерцијални објекти.

За повеќе информации и актуелни цени испратете барање преку полето ПОБАРАЈ ПОНУДА


  

Каталог Прикажи
Carrier Catalogue.pdf