Carrier

50UC/UP025-220

Шифра: 50UC/UP025-220

Гаранција: 24 месеци


 • Rooftop топлински пумпи или изведба само ладење - 26 модели
 • Ладилен капацитет:     22,4 ÷ 215,4 kW
 • Топлински капацитет:  24,5 ÷ 205,4 kW
 • Проток на воздух:       3.300 ÷ 39.400 m3/h
 • 50UC(V)/50UP(V) модели со изведба во инвертер варијанта
 • 48UC/48UP модели со гасна секција
 • SMARTVUTM Touch Screen контролер Coloured Human Machine Interface
 • Можност за поврзување за влез/излез на воздух од страна/долу/горе
 • Високо ефикасни variable speed EC Plug  мотори за потисен и отсисен вентилатор како стандард во сите модели
 • Избор на голем број на опции-фабрички вградени (рекуператори на топлина, економајзер, high static вентилатори...)
 • Сите модели се Ecodesign 2021 компатибилни (SEER, SCOP)
 • Произведени во Европа

Carrier е американски и светски лидер во областа на климатизација со традиција поголема од 100 години.  Основан од пронаоѓачот на модерната климатизација,  Carrier е лидер во светот за системи за греење, ладење и климатизација и нуди одржливи решенија, интегрирани енергетски ефикасни производи, менаџирање со системи за централна климатизација и енергетски ефикасни системи за станбени и комерцијални објекти.

Rooftop серијата на Carrier е дизајнирана за комерцијални и индустриски инсталации како што се климатизација на хотели, тровски центри, музеи, театри, индустриски објекти, производни хали итн...

Carrier 48/50UC/UP(V) rooftop пакетни единици со голем број на модуларни опции со високо квалитетни компоненти, вклучувајќи филтерски секции, вентилаториски секции, топлиноизменувач со вода или ладилен медиум, овлажувачи, пригушувачи на бука, heat recovery секции за искористување на отпадна енергија...

Сите модели се Ecodesign 2021 компатибилни согласно директивата за сезонска енергетска ефикасност (SEER и SCOP). 

TSmartVu colour display human machine interface (HMI) овозможува брз преглед и управување на сите работни параметри. Благодарение на овој interface, корисниците со мрежен кабел преку интернет може да пристапат од било каде и било кога да ја следат работата на единицата.

Софтверски избор и симулација на секоја rooftop пакетна единица при различни работни услови. 

Побарајте стручен совет од нашиот тим на инженери за вистинско решение на Вашиот систем за греење/ладење. 

Click за сите дополнителни информации преку полето Побарај понуда.


Каталог Прикажи
Carrier Catalogue.pdf