Toshiba

Daiseikai 10

Шифра: RAS-B10S4KVPG-E / RAS-10S4AVPG-E

Гаранција: 36 месеци

Шифра: RAS-B13S4KVPG-E / RAS-13S4AVPG-E

Гаранција: 36 месеци

Шифра: RAS-B18S4KVPG-E / RAS-18S4AVPG-E

Гаранција: 36 месеци

Шифра: RAS-B10S4KVDG-E / RAS-10S4AVPG-E (дрвен преден панел)

Гаранција: 36 месеци

Шифра: RAS-B13S4KVDG-E / RAS-13S4AVPG-E (дрвен преден панел)

Гаранција: 36 месеци

Шифра: RAS-B18S4KVDG-E / RAS-18S4AVPG-E (дрвен преден панел)

Гаранција: 36 месеци


 • Високи SCOP и SЕЕR од неверојатни 10,7 !!!
 • A+++ највисока енергетска класа при греење/ладење
 • преден панел изработен од дрво
 • Вградена WiFi контрола со следење на потрошувачка на ел.енергија
 • најнов Toshiba TWIN ROTARY компресор
 • 3D Air Flow, On-demand defrosting, плазма јонизирачки филтер
 • Smart follow sensor за препознавање во просторијата
 • Дизајнерски далечински управувач
 • опсег на работа ладење – надворешна температура од -15 ÷ 46oC
 • опсег на работа греење – надворешна температура од -20 ÷ 24oC
Цена

Редовна 101.990,00 ден

Редовна 111.990,00 ден

Редовна 142.990,00 ден

Редовна 109.990,00 ден

Редовна 122.990,00 ден

Редовна 154.990,00 ден

*Цената е со вкалкулиран ддв
Достапност:
По нарачка
Достапност:
По нарачка
Достапност:
По нарачка
Достапност:
По нарачка
Достапност:
По нарачка
Достапност:
По нарачка

Комплетно новиот TOSHIBA премиум ''flagship'' модел - добро познат како Rolls Royce помеѓу инвертер клима уредите - неговото Височество DAISEIKAI 10.

Daiseikai 10 на Toshiba е опремен со TWIN ROTARY компресор со супериорна ефикасност и постигнува завидни резултати во потрошувачката на електрична енергија. Употребата на поеколошки разладно средство R32, исто така, придонесува за намалување на потрошувачката, додека вградениот јонизатор и напредниот плазма филтер се грижат за квалитетот на воздухот.

Премиум линија со панел изработен од дрво и фабрички вграден Toshiba WiFi модул. Следење на потрошувачка на електрична енергија преку мобилна апликација.

Smart follow сензор за препознавање во просторијата и прилагодување на температурата преку термални сензори.

Квалитетот на филтрирање на овој уред е на самиот врв на пазарот. Toshiba плазма филтерот „Pure Mode“ е исклучително ефикасен електричен прочистувач на воздух кој гарантира филтрирање на најмалите честички. Оваа функција може да се активира со едно притискање на копче на далечинскиот управувач, користејќи повеќе фази на филтрирање за да се ослободи просторијата од чад, непријатни мириси и полен. Вториот дел од филтрацијата го презеде Super Air Ionizer со ослободување на негативни јони во воздухот, кои во голема мера влијаат на подобрување на квалитетот на воздухот. Силно антибактериско дејство имаат и дополнително произведените сребрени јони. 

Овој исклучителен уред го претставува самиот врв на пазарот благодарение на неговите перформанси во сите климатски и временски услови во текот на целата година. Се карактеризира со исклучителни резултати на енергетска ефикасност SEER до 10,70 и SCOP до 5,30, и нуди најголем достапен работен опсег. Покрај ладењето, споменатите карактеристики го прават одличен избор за греење.


              ЦЕНОВНИК ЗА МОНТАЖА / ДЕМОНТАЖА НА КЛИМА УРЕД

Опис на услуга Цена без ДДВ (ден.)
Монтажа на клима уред до 3.5 kW 6.000,00
Монтажа на клима уред      4.5 kW 6.500,00
Монтажа на клима уред      5.0 kW 7.000,00
Монтажа на клима уред      6.0 и 7.0 kW 8.000,00
Монтажа на клима уред со постоечка инсталација до 4.5 kW 5.000,00
Монтажа на клима уред со постоечка инсталација до 6.0 kW 6.500,00
Демонтажа на клима уред до 4.5 kW 2.000,00
Демонтажа на клима уред до 6.0 kW 2.500,00
 • Цената е во денари, без вклучено ДДВ.
 • Монтажа на клима уред со подготовка (пуштање инсталација  во градба, местење држачи) се наплаќа дополнително 30% од цената на услугатa редовниот ценовник.
 • Монтажата е до 3m бакарно растојание помеѓу внатрешната и надворешната единица.
 • За секој метар над 3m должина, се наплаќа дополниелно.
  • 750,00 денари +18% по метар за клима уред до 3.5 kW.
  • 950,00 денари +18% по метар за клима уред од 4.5 kW до 7.0 kW.
 • За монтажа надвор од Скопје се пресметуваат патни трошоци.
Каталог Прикажи
HOME_RAS_Broschuere_2024_MK_[WEB] (1)-3.pdf