Toshiba

Estia Series 5

Шифра: HWS-1405XWHT9-E / HWS-1105H8-E

Гаранција: 36 месеци

Шифра: HWS-1405XWHT9-E / HWS-1605H8-Е

Гаранција: 36 месеци


  • Инвертер технологија со висок коефициент на корисност
  • COP = 4,9фактор на заштеда и А++ енергетска класа
  • Made in Japan
  • Можност за работа во 2 температурни зони.
  • Излезни температури до 55°C на вода и работен опсег во режим на греење до -20°C надворешна темпeратура.

  • Можност за дополнителен контролер и далечинско управувањe.
  • Повеќе од 300 инсталирани ESTIA системи во Македонија
  • Гаранција 36 месеци, сертификат за квалитет од KEYMARK
  • Гаранција 60 месеци на компресорот
Цена

Редовна 348.500,00 ден

Редовна 429.500,00 ден

*Цената е со вкалкулиран ддв
Достапност:
Има залиха
Достапност:
Има залиха

Toshiba Estia топлински пумпи – воздух/вода сплит инвертер изведба Series 5 се произведени во Јапонија, а дизајнирани за европскиот пазар.

Ја користат Super Digital inverter серијата со Toshiba twin-rotary компресори со перфектна регулација на моќноста од 10 ÷ 100% постигнувајќи врвна заштеда на електрична енергија. Инвертер компресорите работат со намален број на вртежи при различни оптоварувања со што и потрошувачката на електричната енергија е помала.

Идеални во комбинација со подно греење Ι вентилаторски конвектори Ι радијатори Ι бојлер за санитарна топла вода Ι фотоволтаичен систем Ι соларен систем.

Почнувајќи од 2009 година со првата серија на Toshiba Estia Series1 топлинските пумпи, кои се уште овозможуваат врвни перформанси и после 14 години, Estia е синоним за врвен квалитет кај многу семејства и во многу комерцијални објекти ширум Европа и во повеќе од 300 инсталации во Македонија - повеќе информации 

Estia топлинските пумпи се карактеризираат со издржливост и трајност, работејќи и при ниски надворешни температури до -25°C надворешна температура овозможувајќи сигурно греење, производство на санитарна топла вода и ладење во летниот период.

Можност за поврзување до 8 топлински пумпи во серија и добивање на централен систем со капацитет на греење од 128 kW топлински капацитет.

Сертификат за квалитет од Keymark, EHPA + 60 месеци гаранција на компресорот и 36 месеци гаранција на топлинската пумпа.

Побарајте стручен совет од нашиот тим на инженери за вистинско решение на Вашиот простор за греење/ладење и ниски сметки за електрична енергија.

Click за сите дополнителни информации преку полето НАРАЧАЈ 

 


      


 

Каталог Прикажи
Broschuere_ESTIA_Series 5_HR.pdf
Brosura 2.pdf
Flyer Estia_MKD Version.pdf