Carrier

Legacy

Шифра: 42QHC022D8LS / 38QHC022D8LS

Гаранција: 36 месеци


 • А++ / А+ енергетска класа на ладење и греење
 • 3D DC Inverter Toshiba Carrier компресорска технологија
 • Функција Follow Me и Eco, Sleep, Silent режими на работа, Auto Defrosting 
 • „5 action filter”– (HEPA, Cold Catalyst, PreFilter, Vitamin C, Anion филтер)
 • опција за Wi-Fi управување (со доплата)
 • опсег на работа ладење – надворешна температура од -15 ÷ 46oC
 • опсег на работа греење – надворешна температура од -15 ÷ 24oC
Цена

Акциска 59.990,00 ден

Редовна 69.990,00 ден.

*Цената е со вкалкулиран ддв
Достапност:
Има залиха


Carrier е американски и светски лидер во областа на климатизација со традиција поголема од 100 години.  Основан од пронаоѓачот на модерната климатизација, Carrier е лидер во светот за системи за греење, ладење и климатизација и нуди одржливи решенија, интегрирани енергетски ефикасни производи, менаџирање со системи за централна климатизација и енергетски ефикасни системи за станбени и комерцијални објекти.

Legacy инвертер серијата клима уреди на Carrier ги содржат најпотребните карактеристики за ефикасен уред за греење и ладење.

Серијата Carrier Legacy се одликува со компресор со технологија DC инвертер и мотор на вентилатор, со што се обезбедуваат максимални перформанси со мала потрошувачка на енергија и при екстремни работни услови. Дигиталната контрола на работата се врши со најнова технологија со електронска контролна табла (микропроцесор) за максимална сигурност за добро работење.

Со опционален Wi-Fi стик, можете да контролирате една или повеќе единици и да ја прилагодите температурата, да го изберете режимот на работа или да ја програмирате работата, од каде било, преку интернет.

Програмирањето на работата ви овозможува да ја поставите работата на уредот во одредени времиња и сакани температури.

Eurovent сертификатот ги потврдува перформансите на единицата за климатизација според европските и меѓународните стандарди. 

              ЦЕНОВНИК ЗА МОНТАЖА / ДЕМОНТАЖА НА КЛИМА УРЕД

Опис на услуга Цена без ДДВ (ден.)
Монтажа на клима уред до 3.5 kW 6.000,00
Монтажа на клима уред      4.5 kW 6.500,00
Монтажа на клима уред      5.0 kW 7.000,00
Монтажа на клима уред      6.0 и 7.0 kW 8.000,00
Монтажа на клима уред со постоечка инсталација до 4.5 kW 5.000,00
Монтажа на клима уред со постоечка инсталација до 6.0 kW 6.500,00
Демонтажа на клима уред до 4.5 kW 2.000,00
Демонтажа на клима уред до 6.0 kW 2.500,00
 • Цената е во денари, без вклучено ДДВ.
 • Монтажа на клима уред со подготовка (пуштање инсталација  во градба, местење држачи) се наплаќа дополнително 30% од цената на услугатa редовниот ценовник.
 • Монтажата е до 3m бакарно растојание помеѓу внатрешната и надворешната единица.
 • За секој метар над 3m должина, се наплаќа дополниелно.
  • 750,00 денари +18% по метар за клима уред до 3.5 kW.
  • 950,00 денари +18% по метар за клима уред од 4.5 kW до 7.0 kW.
 • За монтажа надвор од Скопје се пресметуваат патни трошоци.
Каталог Прикажи