Toshiba

Mini SMMSe

Шифра: Mini SMMSe

Гаранција: 36 месеци


 • капацитет на ладење: 12,1 ÷ 28,0 kW
 • капацитет на греење: 12,5 ÷ 28,0 kW
 • енергетски вредности на ESEER се до 8,08 и SCOP се до 5,36 највисоки во класата
 • најнова Toshiba DC Hybrid инвертерска технологија со twin-rotary inverter компресор
 • потполна регулација на системот и бројот на вртежи на компресорот до 0,1 Hz при различно оптеретување и различни температури на работа
 • голем диверзитет на капацитет од 80% до 130%
 • максимално дозволено растојание на бакарни цевки до 300m
 • максимално висинско растојание до 30m
 • можност на поврзување до 16 внатрешни единици
 • опсег на работа ладење – надворешна температура од -15 ÷ 46oC
 • опсег на работа греење – надворешна температура од -20 ÷ 15oC
 • ладилен флуид R410А/R32

Компактна VRF надворешна единица за ладење/греење со широк спектар на перформанси. За комбинација со VRF внатрешни единици (ѕидни,парапетни, касетни,каналски,тавански) и VN рекуператори/разменувачи на топлина.

Новиот mini-SMMSe е централен систем за греење и ладење на Toshiba. Софистицирана технологија која нуди супериорна примена, флексибилност и незаменливи перформанси. Надворешните единици се опремени со ротациони компресори и векторска IPDU-контрола. Можност за поврзување на DX сетови на вентили за директно испарување на фреонот во изменувачи на клима комори за централна климатизација на свеж воздух. Стандардно со функција на самодијагностицирање за мониторинг на најважните параметри од системот какои и опција за Auto-restart. Можност за инфрацрвен и жичан далечински управувач (со опција за тајмери, модул за дојава на аларм и режим на работа) како и можност за поврзување со централен контролер и BMS систем на управување.

Надворешните Mini-SMMSe единици се достапни во 5 големини (4, 5, 6, 7 и 8 HP) и може да се поврзат од 8 до 16 внатрешни единици. Компактниот дизајн, изведба со 1ph или 3ph фазно напојување и ниското ниво на бучава го прави mini-SMMSe совршено решение за мали и средни објекти.

За повеќе информации и актуелни цени испратете барање преку полето ПОБАРАЈ ПОНУДА


 

Каталог Прикажи
Toshiba Catalogue.pdf