Toshiba

RAV RM cassette

Шифра: RAV RM cassette

Гаранција: 36 месеци


 • капацитет на ладење: 1,0 ÷ 16,0 kW
 • капацитет на греење: 1,0 ÷ 19,0 kW
 • А++/А+++ енергетски класи на ладење и греење
 • сите касетни единици со фабрички вградена пумпа за кондензат за голема флексибилност при монтажа 
 • специјално профилирање на лопатките од панелот за 360o дистрибуција на воздухот
 • функција на самочистење на изменувачот
 • прецизна авто дијагностика за мониторинг на сите функции на уредот
 • опсег на работа ладење – надворешна температура од -10/-15 ÷ 46/52oC
 • опсег на работа греење – надворешна температура од -15/-27 ÷ 15oC
 • сертификат за квалитет од Eurovent
 • гаранција 36 месеци

Toshiba cassette inverter единици со докажан квалитет и во екстремни услови на работа. Голем избор на комбинации со различни надворешни единици во Digital, Super Digital и Digital Classic инвертер серија за најразлични капацитети и ниво на перформанси. Недостижна економичност и издржливост во работа дури и за индустриски средини каде се бара прецизност во одржување на температурата 365 денови во годината. Голем избор на управување со локални контролери - жичани ѕидни контролери или централен контролер за повеќе единици. Можност за интегрирање преку BMS систем за автоматско управување.

 • Slim 60x60 серија со 360o дистрибуција на воздух и дебелина на единицата од само 256mm. Поврзување со Toshiba RAV-GM Digital inverter надворешни единици.
 • 4-way Smart серија со високи перформанси и специјален дизајн. Поврзување со Toshiba RAV-GP SuperDigital inverter надворешни единици.
 • 4-way Standard серија со високи перформанси и голем опсег на капацитети на ладење и греење. Поврзување со Toshiba RAV-GM/GP Digital/Super Digital inverter надворешни единици.
 • 4-way Digital Standard серија со одлични перформанси и одлична цена. Поврзување со Toshiba RAV-GV Standard Digital inverter надворешни единици.

  За повеќе информации и актуелни цени испратете барање преку полето ПОБАРАЈ ПОНУДА

Каталог Прикажи
Toshiba Catalogue Cassette.pdf