Toshiba

RAV RM ducted

Шифра: RAV RM ducted

Гаранција: 36 месеци


 • капацитет на ладење: 1,0 ÷ 27,0 kW
 • капацитет на греење: 1,0 ÷ 31,5 kW
 • А++/А+++ енергетски класи на ладење и греење
 • сите каналски единици на Toshiba се со фабрички вградена пумпа за кондензат што ги прави доста флексибилни за монтажа
 • можен всис на воздух од долна или задна страна на внатрешната единица 
 • лесно пристапен филтер за воздух и можност за уфрлување на свеж воздух
 • функција на самочистење на изменувачот
 • прецизна авто дијагностика за мониторинг на сите функции на уредот
 • опсег на работа ладење – надворешна температура од -10/-15 ÷ 46/52oC
 • опсег на работа греење – надворешна температура од -15/-27 ÷ 15oC
 • сертификат за квалитет од Eurovent.
 • гаранција 36 месеци

Toshiba ducted inverter без разлика каков е просторот, каналските единици на Toshiba овозможуваат униформна температура во целиот простор. Скриена монтажа во спуштен плафон каде преку мала брзина на воздухот и тивко струење се доведува климатизиран воздух во просторијата преку една или повеќе дистрибутивни решетки. Голем избор на комбинации со различни надворешни единици во Digital, Super Digital и Digital Classic инвертер серија за најразличи капацитети и ниво на перформанси. Голем избор на управување со локални контролери - жичани ѕидни контролери или централен контролер за повеќе единици. Можност за интегрирање преку BMS систем за автоматско управување.

 • Slim duct серија со висина од само 210 mm. Единствена тенка каналска единица која може да се монтира во секој спуштен плафон. Поврзување со Toshiba RAV-GM Digital inverter надворешни единици.
 • Standard duct серија со висина од само 275 mm и висок екстерен притисок на вентилаторот до 120 Pa. Поврзување со Toshiba RAV-GM/GP Digital/Super Digital inverter надворешни единици.
 • Classic duct серија со висина од само 275 mm и истите карактеристики како Standard duct серијата, со одлична цена и поврзување со Toshiba RAV-GV Standard Digital inverter надворешни единици.
 • BIG duct серија за најсложените барања, со екстремо висок екстерен притисок на вентилаторот се до 250 Pa и капацитети до 31 kW. Поврзување со Toshiba RAV-GM BIG Digital inverter надворешни единици.

  За повеќе информации и актуелни цени испратете барање преку полето ПОБАРАЈ ПОНУДАКаталог Прикажи
Toshiba Catalogue.pdf