Toshiba

RAV RM floor standing

Шифра: RAV RM floor standing

Гаранција: 36 месеци


 • капацитет на ладење: 1,0 ÷ 16,0 kW
 • капацитет на греење: 1,0 ÷ 19,0 kW
 • А++ енергетскa класa на ладење и греење
 • тенок дизајн кој овозможува лесно поставување во било кој агол од просторијата
 • вграден систем за детекција на губење на фреон
 • оптимална дистрибуција на воздух дури и во големи простории
 • функција на самочистење на изменувачот
 • прецизна авто дијагностика за мониторинг на сите функции на уредот
 • опсег на работа ладење – надворешна температура од -10/-15 ÷ 46/52oC
 • опсег на работа греење – надворешна температура од -15/-27 ÷ 15oC
 • сертификат за квалитет од Eurovent
 • гаранција 36 месеци

Toshiba floor standing inverter слободно стоечки единици кои можат да се инсталираат во секој дел од просторијата. Преден панел на кој има вграден контролер за управување со сите потребни функции за ефикасна работа. Голем избор на комбинации со различни надворешни единици во Digital и Super Digital инвертер серија за најразличи капацитети и ниво на перформанси. Недостижна економичност и издржливост во работа дури и за индустриски средини каде се бара прецизност во одржување на температурата 365 денови во годината. Голем избор на управување со локални контролери - жичани ѕидни контролери или централен контролер за повеќе единици. Можност за интегрирање преку BMS систем за автоматско управување.

 • Floor standing Digital серија со голем опсег на капацитети и најдобар однос на цена/перформанси. Поврзување со Toshiba RAV-GM Digital inverter надворешни единици.
 • Floor standing Super Digital серија за посебни барања каде приоритет е голем опсег на ладење и греење преку целата година со најдобра енергетска класа. Поврзување со Toshiba RAV-GP Super Digital inverter надворешни единици.

  За повеќе информации и актуелни цени испратете барање преку полето ПОБАРАЈ ПОНУДА


Каталог Прикажи
Toshiba Catalogue.pdf