Toshiba

RAV RM under ceiling

Шифра: RAV RM under ceiling

Гаранција: 36 месеци


 • капацитет на ладење: 1,0 ÷ 16,0 kW
 • капацитет на греење: 1,0 ÷ 19,0 kW
 • А++/А+++ енергетски класи на ладење и греење
 • голема должина на домет на воздухот поради посебно дизајнирани лопатки на внатрешната единица
 • стилски заоблени ивици на внатрешната единица, лесно вклоплива во секој ентериер
 • високи перформанси поради висока ефикасност на изменувачот
 • функција на самочистење на изменувачот
 • прецизна авто дијагностика за мониторинг на сите функции на уредот
 • опсег на работа ладење – надворешна температура од -10/-15 ÷ 46/52oC
 • опсег на работа греење – надворешна температура од -15/-27 ÷ 15oC
 • сертификат за квалитет од Eurovent.
 • гаранција 36 месеци

Toshiba under ceiling inverter плафонски единици со голема должина на домет на потисниот воздух. Заоблените ивици на внатрешната единица придонесуваат за стилски изглед кој се вклопува во под таванскиот простор на просторијата. Посебна изведба на изменувачот во внатрешната единица кој придонесува за висока економичност во работата. Голем избор на комбинации со различни надворешни единици во Digital, Super Digital и Digital Classic инвертер серија за најразличи капацитети и ниво на перформанси. Недостижна економичност и издржливост во работа дури и за индустриски средини каде се бара прецизност во одржување на температурата 365 денови во годината.

Голем избор на управување со локални контролери - жичани ѕидни контролери или централен контролер за повеќе единици. Можност за интегрирање преку BMS систем за автоматско управување.

 • Under ceiling Digital серија со голем опсег на капацитети и најдобар однос на цена/перформанси. Поврзување со Toshiba RAV-GM Digital inverter надворешни единици.
 • Under ceiling Super Digital серија за посебни барања каде приоритет е голем опсег на ладење и греење преку целата година со најдобра енергетска класа. Поврзување со Toshiba RAV-GP Super Digital inverter надворешни единици.

  За повеќе информации и актуелни цени испратете барање преку полето ПОБАРАЈ ПОНУДА


Каталог Прикажи
Toshiba Catalogue.pdf