Toshiba

SHRMe

Шифра: SHRMe

Гаранција: 36 месеци


 • истовремено ладење и греење од еден систем (VRF 3-pipe heat recovery)
 • капацитет на ладење: 22,4 ÷ 151,2 kW
 • капацитет на греење: 22,4 ÷ 151,2 kW
 • енергетски вредности на SEER се до 6,07 и SCOP се до 5,27
 • најнова Toshiba DC Hybrid инвертерска технологија со twin-rotary inverter компресор
 • ITF микропроцесорска технологија за обработка на сите информации од сите сензори 
 • секоја надворешна со по два независни инвертер компресори
 • потполна регулација на системот и бројот на вртежи на компресорот до 0,1 Hz при различно оптеретување и различни температури на работа
 • голем диверзитет на капацитет од 80% до 130%
 • можност на поврзување до 64 внатрешни единици
 • опсег на работа ладење – надворешна температура од -15 ÷ 46oC
 • опсег на работа греење – надворешна температура од -25 ÷ 25oC
 • ладилен флуид R410А

VRF 3-pipe heat recovery систем од Toshiba, SHRMe надворешна единица за истовремено ладење и греење со широк спектар на перформанси. Оваа технологија е особено ефикасна за објекти каде има големи варијации на термичките добивки/губитоци. Решението се базира на одземање на топлина во просториите кои бараат ладење и искористување на таа топлина и предавање во просторот кој има потреба од греење. Оваа иновативна технологија овозможена од Toshiba гарантира максимална ефикасност на системот. Во комбинација со VRF внатрешни единици (ѕидни,парапетни, касетни,каналски,тавански) и VN рекуператори/разменувачи на топлина. 

Новaта серија на SHRMe доаѓа со напреден систем на "defrost" на кондензаторот каде при процес на отопување имаме континуирано непрекинато греењеСофистицирана технологија која нуди супериорна примена, флексибилност и незаменливи перформанси. Надворешните единици се опремени со двојно ротациони компресори (по два во секоја единица) и векторска IPDU-контрола. Можност за поврзување на DX сетови на вентили за директно испарување на фреонот во изменувачи на клима комори за централна климатизација на свеж воздух. Стандардно со функција на самодијагностицирање за мониторинг на најважните параметри од системот како и опција за Auto-restart. Можност за инфрацрвен и жичан далечински управувач (со опција за тајмери, модул за дојава на аларм и режим на работа) како и можност за поврзување со централен контролер и BMS систем на управување.

Надворешните SHRMe единици се достапни во 7 големини (8, 10, 12, 14 ,16, 18 и 20 HP), со голем број на комбинации помеѓу нив за да се добие систем до 151 кW и поврзување до 64 внатрешни единици. Системот на истовремено ладење и греење, компактниот дизајн, ниското ниво на бучава и големата модулација на инвертер компресорите го прави SHRMe совршено решение за средни и големи објекти со големи стаклени површини со различни ориентации на стаклени фасади.

За повеќе информации и актуелни цени испратете барање преку полето ПОБАРАЈ ПОНУДА

Каталог Прикажи
Toshiba Catalogue.pdf