Toshiba

SMMSu

Шифра: SMMSu

Гаранција: 36 месеци


 • капацитет на ладење: 22,4 ÷ 335,0 kW
 • капацитет на греење: 22,4 ÷ 345,0 kW
 • енергетски вредности на ESEER се до 7,73 и SCOP се до 4,79
 • најнова Toshiba DC Hybrid инвертерска технологија со twin-rotary inverter компресор
 • први во светот иновација на Toshiba triple-rotary inverter компресор (модели 16,18 и 20 HP)
 • потполна регулација на системот и бројот на вртежи на компресорот до 0,1 Hz при различно оптеретување и различни температури на работа
 • голем диверзитет на капацитет од 80% до 130%
 • максимално дозволено растојание на бакарни цевки до 1200m
 • максимално висинско растојание до 110m
 • можност на поврзување до 128 внатрешни единици
 • опсег на работа ладење – надворешна температура од -15 ÷ 52oC
 • опсег на работа греење – надворешна температура од -25 ÷ 15,5oC
 • ладилен флуид R410А

Најнова генерација на VRF систем од Toshiba, SMMS-u надворешна единица за ладење/греење со широк спектар на перформанси. За комбинација со VRF внатрешни единици (ѕидни,парапетни, касетни,каналски,тавански) и VN рекуператори/разменувачи на топлина.

Новaта серија на SMMS-u доаѓа со напреден систем на "defrost" на кондензаторот каде при процес на отопување имаме континуирано непрекинато греењеСофистицирана технологија која нуди супериорна примена, флексибилност и незаменливи перформанси. Надворешните единици се опремени со двојно и тројно ротациони компресори и векторска IPDU-контрола. Можност за поврзување на DX сетови на вентили за директно испарување на фреонот во изменувачи на клима комори за централна климатизација на свеж воздух. Стандардно со функција на самодијагностицирање за мониторинг на најважните параметри од системот какои и опција за Auto-restart. Можност за инфрацрвен и жичан далечински управувач (со опција за тајмери, модул за дојава на аларм и режим на работа) како и можност за поврзување со централен контролер и BMS систем на управување.

Надворешните SMMS-u единици се достапни во 7 големини (8, 10, 12, 14 ,16, 18 и 20 HP), со голем број на комбинации помеѓу нив за да се добие систем до 345 кW и до 128 внатрешни единици. Компактниот дизајн, ниското ниво на бучава и големата модулација на инвертер компресорите го прави SMMS-u совршено решение за средни и големи објекти.

За повеќе информации и актуелни цени испратете барање преку полето ПОБАРАЈ ПОНУДА

Каталог Прикажи
Toshiba Catalogue.pdf