Haier

Tide Plus

Шифра: AS25THMHRA-C / 1U25YEFFRA-C

Гаранција: 36 месеци

Шифра: AS35TAMHRA-C / 1U35YEFFRA-C

Гаранција: 36 месеци


 • A++ / A+ висока енергетска класа на ладење/греење
 • DC Inverter технологија со Intelligent Air,
 • Фабрички вграден Wi-Fi со гласовна контрола
 • Антибактериски филтер, Frost clean опција
 • Функција на самочистење и самодијагностицирање, Auto-restart, 24hтајмер
 • Оптимизиран дизајн на вентилаторот кој овозможува тивка работа (18dB)
 • опсег на работа ладење – надворешна температура од -15 ÷ 43oC
 • опсег на работа греење – надворешна температура од -15 ÷ 24oC
Цена

Редовна 27.990,00 ден

Редовна 29.990,00 ден

*Цената е со вкалкулиран ддв
Достапност:
Има залиха
Достапност:
Има залиха

Haier е глобален лидер во HVAC индустријата, со континуиран развој и напредок овозможувајќи уникатни и напредни производи со фокус на крајниот корисник овозможувајќи здрав и чист воздух во домот.

Haier со години ги подобрува функциите на клима уредите за да им обезбеди на крајните корисници најквалитетен воздух во нивните домови. Во центарот на филозофијата на Haier е крајниот корисник, а резултатите се потврдуваат со добиените сертификати.

Енергија доо е генерален застапник за брендот Haier кој на светско ниво претставува број 1 производител по продажба на електрични уреди за домаќинство (според истражувањето на Европскиот пазар од страна на агенцијата Euromonitor International од Лондон).

Серијата Tide инвертер се издржливи клима уреди со едноставен дизајн и еколошки прифатлив R32 ладилен медиум. Одличен со-однос на цена со квалитет.

Frost clean опцијата со помош на влагата од воздухот го замрзнува испарувачот на внатрешната единица и на тој начин овозможува отстранување на нечистотиите низ одвод на кондензатот, а во внатрешноста чист воздух.

Апликацијата hOn за фабрички вградениот Wi-Fi овозможува голем број на можности за секој корисник.  

              ЦЕНОВНИК ЗА МОНТАЖА / ДЕМОНТАЖА НА КЛИМА УРЕД

Опис на услуга Цена без ДДВ (ден.)
Монтажа на клима уред до 3.5 kW 6.000,00
Монтажа на клима уред      4.5 kW 6.500,00
Монтажа на клима уред      5.0 kW 7.000,00
Монтажа на клима уред      6.0 и 7.0 kW 8.000,00
Монтажа на клима уред со постоечка инсталација до 4.5 kW 5.000,00
Монтажа на клима уред со постоечка инсталација до 6.0 kW 6.500,00
Демонтажа на клима уред до 4.5 kW 2.000,00
Демонтажа на клима уред до 6.0 kW 2.500,00
 • Цената е во денари, без вклучено ДДВ.
 • Монтажа на клима уред со подготовка (пуштање инсталација  во градба, местење држачи) се наплаќа дополнително 30% од цената на услугатa редовниот ценовник.
 • Монтажата е до 3m бакарно растојание помеѓу внатрешната и надворешната единица.
 • За секој метар над 3m должина, се наплаќа дополниелно.
  • 750,00 денари +18% по метар за клима уред до 3.5 kW.
  • 950,00 денари +18% по метар за клима уред од 4.5 kW до 7.0 kW.
 • За монтажа надвор од Скопје се пресметуваат патни трошоци.
Каталог Прикажи
Haier Tide Plus Catalogue.pdf