Haier

Tundra Plus

Шифра: AS25TAEHRA-THC / 1U25YEFFRA-1

Гаранција: 36 месеци

Шифра: AS35TADHRA-THC / 1U35MEEFRA-1

Гаранција: 36 месеци

Шифра: AS50TDDHRA-THC / 1U50MEMFRA-C

Гаранција: 36 месеци

Шифра: AS68TEDHRA-THC / 1U68RENFRA-C

Гаранција: 36 месеци


 • A++ / A+ висока енергетска класа на ладење /греење
 • 180° sine wave DC Inverter технологија со Intelligent Air
 • Фабрички вграден Wi-Fi, PID Control, Гласовна контрола
 • Super Quiet mode, Comfortable Sleep mode
 • Антибактериски филтер, Frost-Clean
 • Функција на самочистење и самодијагностицирање, Auto-restart, 24hтајмер
 • опсег на работа ладење – надворешна температура од -10 ÷ 43oC
 • опсег на работа греење – надворешна температура од -15 ÷ 24oC
Цена

Акциска 27.990,00 ден

Редовна 30.990,00 ден.

Акциска 29.990,00 ден

Редовна 32.990,00 ден.

Акциска 44.990,00 ден

Редовна 49.990,00 ден.

Акциска 64.990,00 ден

Редовна 67.990,00 ден.

*Цената е со вкалкулиран ддв
Достапност:
Има залиха
Достапност:
Има залиха
Достапност:
Има залиха
Достапност:
Има залиха

Haier е глобален лидер во HVAC индустријата, со континуиран развој и напредок овозможувајќи уникатни и напредни производи со фокус на крајниот корисник овозможувајќи здрав и чист воздух во домот.

Haier со години ги подобрува функциите на клима уредите за да им обезбеди на крајните корисници најквалитетен воздух во нивните домови. Во центарот на филозофијата на Haier е крајниот корисник, а резултатите се потврдуваат со добиените сертификати.

Енергија доо е генерален застапник за брендот Haier кој на светско ниво претставува број 1 производител по продажба на електрични уреди за домаќинство (според истражувањето на Европскиот пазар од страна на агенцијата Euromonitor International од Лондон).

Клима уредот Tundra Plus ги има сите напредни функции кои ви овозможуваат да уживате во најидеалните услови со максимална заштеда на енергија. Добијте целосна контрола на уредот преку паметно управување со Wi-Fi апликацијата hOn кој со фабрички вградениот Wi-Fi Ви овозможува голем број на можности за секој корисник. Управувајте го Вашиот паметен клима уред лесно и брзо со Вашиот паметен телефон или таблет.

Стабилна PC електронска плоча која со својот посебен дизајн и квалитетен премаз ги штити компонентите на електрониката. Поради тоа електрониката работи стабилно во напонски дијапазон од 130V-264V овозможувајќи нормална работа на клима уредот и во екстремни услови.

PID инвертерско управување, со максимално зголемување на фрекфенцијата за брзо постигнување на бараната температура во што пократок период и после тоа реално прилагодување на фрекфенцијата согласно потребите за капацитет и добивање на рамномерна температура во просторијата.


 

 

 

 

 


 

              ЦЕНОВНИК ЗА МОНТАЖА / ДЕМОНТАЖА НА КЛИМА УРЕД

Опис на услуга Цена без ДДВ (ден.)
Монтажа на клима уред до 3.5 kW 6.000,00
Монтажа на клима уред      4.5 kW 6.500,00
Монтажа на клима уред      5.0 kW 7.000,00
Монтажа на клима уред      6.0 и 7.0 kW 8.000,00
Монтажа на клима уред со постоечка инсталација до 4.5 kW 5.000,00
Монтажа на клима уред со постоечка инсталација до 6.0 kW 6.500,00
Демонтажа на клима уред до 4.5 kW 2.000,00
Демонтажа на клима уред до 6.0 kW 2.500,00
 • Цената е во денари, без вклучено ДДВ.
 • Монтажа на клима уред со подготовка (пуштање инсталација  во градба, местење држачи) се наплаќа дополнително 30% од цената на услугатa редовниот ценовник.
 • Монтажата е до 3m бакарно растојание помеѓу внатрешната и надворешната единица.
 • За секој метар над 3m должина, се наплаќа дополниелно.
  • 750,00 денари +18% по метар за клима уред до 3.5 kW.
  • 950,00 денари +18% по метар за клима уред од 4.5 kW до 7.0 kW.
 • За монтажа надвор од Скопје се пресметуваат патни трошоци.
Каталог Прикажи
Haier Tundra Broshure.pdf