Carrier

mini XCT7

Шифра: mini XCT7

Гаранција: 36 месеци


 • капацитет на ладење: 12,1 ÷ 31,5 kW
 • капацитет на греење: 12,1 ÷ 35,0 kW
 • енергетски вредности на SEER се до 7,67 и SCOP се до 4,21
 • Carrier DC Hybrid инвертерска технологија со rotary inverter компресор
 • голем диверзитет на капацитет од 50% до 130%
 • максимално дозволено растојание на бакарни цевки до 300m
 • максимално висинско растојание до 40m
 • можност на поврзување до 19 внатрешни единици
 • опсег на работа ладење – надворешна температура од -15 ÷ 48oC
 • опсег на работа греење – надворешна температура од -20 ÷ 27oC
 • ладилен флуид R410А

Компактна VRF надворешна единица за ладење/греење со широк спектар на перформанси. За комбинација со VRF внатрешни единици (ѕидни,парапетни, касетни,каналски,тавански) и рекуператори/разменувачи на топлина.

Новиот mini-XCT7, 7-ма генерација на VRF од Carrier е централен систем за греење и ладење. Софистицирана технологија која нуди супериорна примена, флексибилност и незаменливи перформанси. Надворешните единици се опремени со ротациони компресори. Можност за поврзување на DX сетови на вентили за директно испарување на фреонот во изменувачи на клима комори за централна климатизација на свеж воздух. Стандардно со функција на самодијагностицирање за мониторинг на најважните параметри од системот како и опција за Auto-restart. Можност за инфрацрвен и жичан далечински управувач (со опција за тајмери, модул за дојава на аларм и режим на работа) како и можност за поврзување со централен контролер и BMS систем на управување.

Надворешните mini-XCT7 единици се достапни во 8 големини (4, 5, 6, 7, 8, 10 и 12 HP) и може да се поврзат до 19 внатрешни единици. Компактниот дизајн, изведба со 1ph или 3ph фазно напојување и ниското ниво на бучава го прави mini-XCT7 совршено решение за мали и средни објекти.

За повеќе информации и актуелни цени испратете барање преку полето ПОБАРАЈ ПОНУДА

Каталог Прикажи
Carrier Catalogue.pdf