Toshiba

Bi-Flow

Шифра: RAS-B10J2FVG-Е / RAS-10J2AVSG-E1

Гаранција: 36 месеци

Шифра: RAS-B13J2FVG-Е / RAS-13J2AVSG-E1

Гаранција: 36 месеци

Шифра: RAS-B18J2FVG-Е / RAS-18J2AVSG-E1

Гаранција: 36 месеци


 • A++ / A+ висока енергетска класа при ладење / греење
 • греење во подот - долна зона, ефект на подно греење со елегантен дизајн, тивка работа
 • hybrid inverter технологија со интелегентно управување преку PWM и PAM модулација
 • ефикасен Pure-Flow и IAQ филтрирачки систем, функција на самочистење
 • можност за WiFi поврзување - повеќе детали
 • опсег на работа ладење – надворешна температура од 15 ÷ 46oC
 • опсег на работа греење – надворешна температура од -15 ÷ 24oC
Цена

Редовна 84.990,00 ден

Редовна 92.990,00 ден

Редовна 119.990,00 ден

*Цената е со вкалкулиран ддв
Достапност:
Има залиха
Достапност:
Има залиха
Достапност:
Има залиха

Парапетно/подна единица е помала од стандарден радијатор, а сепак има функција на греење и ладење. Ја имате можноста да бирате помеѓу различните видови на струење на воздухот и брзина на вентилаторот. А, она што ја прави парапетната единица посебна е уникатниот ефект на греење на подот – единствениот модел кој има опција “топол под“ со кој се добива ефектот на  ''подно греење''. Специјалниот филтер IAQ го чисти воздухот во просторијата користејќи ензими.

Топлиот воздух се крева, студениот воздух се спушта. Овој принцип е спречен од двата отвори на парапетната единица. За време на загревањето, топлиот воздух останува близу подот. Во режим на ладење, воздухот се носи нагоре. Трите брзини на вентилаторот овозможуваат голема удобност.

Toshiba парапетната единица e атрактивен и економичен уред кој незабележително се вклопува во сечиј дизајн и во сечиј дом. Со овој уред кој воедно е и Eco Friendly, ќе уживате и во почист амбиентален воздух. Освен лесното ракување, парапетната Единица може да се пофали и со обезбедување на оптимален комфор и функциите за заштеда.

Toshiba парапетната единица има исклучително едноставна и флексибилна монтажа. Покрај ефектот на подно греење кој го добивате со овој уред, Вие можете да бирате и индивидуален избор на струење. 

              ЦЕНОВНИК ЗА МОНТАЖА / ДЕМОНТАЖА НА КЛИМА УРЕД

Опис на услуга Цена без ДДВ (ден.)
Монтажа на клима уред до 3.5 kW 6.000,00
Монтажа на клима уред      4.5 kW 6.500,00
Монтажа на клима уред      5.0 kW 7.000,00
Монтажа на клима уред      6.0 и 7.0 kW 8.000,00
Монтажа на клима уред со постоечка инсталација до 4.5 kW 5.000,00
Монтажа на клима уред со постоечка инсталација до 6.0 kW 6.500,00
Демонтажа на клима уред до 4.5 kW 2.000,00
Демонтажа на клима уред до 6.0 kW 2.500,00
 • Цената е во денари, без вклучено ДДВ.
 • Монтажа на клима уред со подготовка (пуштање инсталација  во градба, местење држачи) се наплаќа дополнително 30% од цената на услугатa редовниот ценовник.
 • Монтажата е до 3m бакарно растојание помеѓу внатрешната и надворешната единица.
 • За секој метар над 3m должина, се наплаќа дополниелно.
  • 750,00 денари +18% по метар за клима уред до 3.5 kW.
  • 950,00 денари +18% по метар за клима уред од 4.5 kW до 7.0 kW.
 • За монтажа надвор од Скопје се пресметуваат патни трошоци.
Каталог Прикажи
Toshiba Bi-Flow Catalogue MKD 2023.pdf
Self-check MKD.pdf