Toshiba

Daiseikai 9

Шифра: RAS-10PKVPG-E / RAS-10PAVPG-E

Гаранција: 36 месеци

Шифра: RAS-13PKVPG-E / RAS-13PAVPG-E

Гаранција: 36 месеци

Шифра: RAS-16PKVPG-E / RAS-16PAVPG-E

Гаранција: 36 месеци


 • Високи SCOP и SЕЕR од неверојатни 10,5 !!!
 • A+++ највисока енергетска класа при греење/ладење
 • најнова Toshiba TWIN ROTARY компресорска технологија
 • 3D Air Flow, On-demand defrosting, плазма јонизирачки филтер
 • нов систем на дување и тивка работа (помалку од 20dB)
 • неделен и дневен тајмер
 • можност за WiFi поврзување - повеќе детали
 • опсег на работа ладење – надворешна температура од -10 ÷ 46oC
 • опсег на работа греење – надворешна температура од -15 ÷ 24oC
Цена

Редовна 89.990,00 ден

Редовна 98.990,00 ден

Редовна 125.990,00 ден

*Цената е со вкалкулиран ддв
Достапност:
Има залиха
Достапност:
Има залиха
Достапност:
Има залиха

Daiseikai 9 на Toshiba е опремен со TWIN ROTARY компресор со супериорна ефикасност и постигнува завидни резултати во потрошувачката на електрична енергија. Употребата на поеколошки разладното средство R32, исто така, придонесува за намалување на потрошувачката, додека вградениот јонизатор и напредниот плазма филтер се грижат за квалитетот на воздухот.

Квалитетот на филтрирање на овој уред е на самиот врв на пазарот. Toshiba плазма филтерот „Pure Mode“ е исклучително ефикасен електричен прочистувач на воздух кој гарантира филтрирање на најмалите честички. Оваа функција може да се активира со едно притискање на копче на далечинскиот управувач, користејќи повеќе фази на филтрирање за да се ослободи просторијата од чад, непријатни мириси и полен. Вториот дел од филтрацијата го презеде Super Air Ionizer со ослободување на негативни јони во воздухот, кои во голема мера влијаат на подобрување на квалитетот на воздухот. Силно антибактериско дејство имаат и дополнително произведените сребрени јони. 

Овој исклучителен уред го претставува самиот врв на пазарот благодарение на неговите перформанси во сите климатски и временски услови во текот на целата година. Се карактеризира со исклучителни резултати на енергетска ефикасност SEER до 10,50 и SCOP до 5,20, и нуди најголем достапен работен опсег. Покрај ладењето, споменатите карактеристики го прават одличен избор за греење. 

              ЦЕНОВНИК ЗА МОНТАЖА / ДЕМОНТАЖА НА КЛИМА УРЕД

Опис на услуга Цена без ДДВ (ден.)
Монтажа на клима уред до 3.5 kW 6.000,00
Монтажа на клима уред      4.5 kW 6.500,00
Монтажа на клима уред      5.0 kW 7.000,00
Монтажа на клима уред      6.0 и 7.0 kW 8.000,00
Монтажа на клима уред со постоечка инсталација до 4.5 kW 5.000,00
Монтажа на клима уред со постоечка инсталација до 6.0 kW 6.500,00
Демонтажа на клима уред до 4.5 kW 2.000,00
Демонтажа на клима уред до 6.0 kW 2.500,00
 • Цената е во денари, без вклучено ДДВ.
 • Монтажа на клима уред со подготовка (пуштање инсталација  во градба, местење држачи) се наплаќа дополнително 30% од цената на услугатa редовниот ценовник.
 • Монтажата е до 3m бакарно растојание помеѓу внатрешната и надворешната единица.
 • За секој метар над 3m должина, се наплаќа дополниелно.
  • 750,00 денари +18% по метар за клима уред до 3.5 kW.
  • 950,00 денари +18% по метар за клима уред од 4.5 kW до 7.0 kW.
 • За монтажа надвор од Скопје се пресметуваат патни трошоци.
Каталог Прикажи
Pages from HOME_RAS_Broschuere_2023_MK_[WEB].pdf
Daiseikai 9 Catalogue.pdf
Self-check MKD seiya controll.pdf