Toshiba

Estia Series 1 (R32)

Шифра: HWT-601XWHT6W-E / HWT-401HW-E

Гаранција: 36 месеци

Шифра: HWT-601XWHT6W-E / HWT-601HW-E

Гаранција: 36 месеци

Шифра: HWT-1101XWHT9W-E / HWT-801HW-E

Гаранција: 36 месеци

Шифра: HWT-1101XWHT9W-E / HWT-1101HW-E

Гаранција: 36 месеци

Шифра: HWT‐1401XWHT9W‐E / HWT‐1401HW‐E

Гаранција: 36 месеци

Шифра: HWT‐1401XWHT9W‐E / HWT‐1401H8W‐E

Гаранција: 36 месеци


 • Инвертер технологија со висок коефициент на корисност
 • COP = 5,2 – фактор на заштеда и А+++ енергетска класа
 • Излезни температури на вода до 65°C (62°C при надворешна температура од -25°C - TOSHIBA Twin Rotary Liquid injection)
 • Power consumption – приказ на потрошувачка на ел.енергија
 • Проширен работен опсег во режим греење при надвор. темп.
  -25
  ℃ ÷ 43 (8 / 11kW) -20℃ ÷ 43 (4 / 6kW)
 • Можност за Wi-Fi адаптер - повеќе детали
 • Гаранција 36 месеци, сертификат за квалитет од KEYMARK
 • Гаранција 60 месеци на компресорот
Цена

Редовна 256.500,00 ден

Редовна 265.700,00 ден

Редовна 361.500,00 ден

Редовна 380.000,00 ден

Редовна 448.000,00 ден

Редовна 509.800,00 ден

*Цената е со вкалкулиран ддв
Достапност:
Нема залиха
Достапност:
Има залиха
Достапност:
Има залиха
Достапност:
Има залиха
Достапност:
Има залиха
Достапност:
Нема залиха

Toshiba Estia топлински пумпи – воздух/вода сплит инвертер изведба Series 1 (R32) се произведени во Европска Унија, а дизајнирани во Јапонија.

Ја користат Super Digital inverter серијата со Toshiba twin-rotary компресори со перфектна регулација на моќноста од 10 ÷ 100% постигнувајќи врвна заштеда на електрична енергија. Инвертер компресорите работат со намален број на вртежи при различни оптоварувања со што и потрошувачката на електричната енергија е помала.

Излезни температури на вода до 65°C (62°C при надворешни темп. од -25°C благодарение на TOSHIBA Twin Rotary Liquid injection компресорска технологија). Идеални за замена на постоечки системи за греење (котел на ел.енергија, котел на нафта/пелети/дрва).

Нов мерач на проток на вода (замена за стандардниот flow switch) со што се добива идеално пратење на протокот на вода во однос на потребниот капацитет за греење/ладење, а со тоа се постигнува и 100% точен капацитет на работа на компресорот.

Идеални во комбинација со подно греење Ι вентилаторски конвектори Ι радијатори Ι бојлер за санитарна топла вода Ι фотоволтаичен систем Ι соларен систем. Голем број  на слободни контакти Digital IN/OUT во самата електроника за комбинација со постоечки системи за греење/ладење или за екстерно управување и мониторинг.

Почнувајќи од 2009 година со првата серија на Toshiba Estia Series1 топлинските пумпи, кои се уште овозможуваат врвни перформанси и после 14 години, Estia е синоним за врвен квалитет кај многу семејства и во многу комерцијални објекти ширум Европа и во повеќе од 300 инсталации во Македонија - повеќе информации 

Estia топлинските пумпи се карактеризираат со издржливост и трајност, работејќи и при ниски надворешни температури до -25°C надворешна температура овозможувајќи сигурно греење, производство на санитарна топла вода и ладење во летниот период.

Можност за поврзување до 8 топлински пумпи во серија и добивање на централен систем со капацитет на греење од 128 kW топлински капацитет.

Сертификат за квалитет од Keymark, EHPA + 60 месеци гаранција на компресорот и 36 месеци гаранција на топлинската пумпа.

Побарајте стручен совет од нашиот тим на инженери за вистинско решение на Вашиот простор за греење/ладење и ниски сметки за електрична енергија.

Click за сите дополнителни информации преку полето НАРАЧАЈ 

  

Каталог Прикажи
ESTIA_Broschuere_2023_MK- Final Version_sss.pdf
ESTIA_Folder_A4_MK_V02_05.23.pdf