Toshiba

NEW Seiya

Шифра: RAS-B10E2KVG-Е / RAS-10E2AVG-E

Гаранција: 36 месеци

Шифра: RAS-B13E2KVG-Е / RAS-13E2AVG-E

Гаранција: 36 месеци

Шифра: RAS-B16E2KVG-Е / RAS-16E2AVG-E

Гаранција: 36 месеци

Шифра: RAS-18E2KVG-Е / RAS-18E2AVG-E

Гаранција: 36 месеци

Шифра: RAS-24E2KVG-Е / RAS-24E2AVG-E

Гаранција: 36 месеци


 • A++ висока енергетска класа ладење / греење
 • DC Hybrid Inverter технологија
 • ULTRA Fresh филтер, функција самочистење со антипрашест филтер
 • исклучително тивка работа (дури до 19 dB)
 • Тoshiba TWIN ROTARY компресор (кај моделот Seiya 24)
 • ON-DEMAND Defrost – избор на defrost/заштита од замрзнување преку далечински управувач
 • можност за WiFi поврзување - повеќе детали
 • опсег на работа ладење – надворешна температура од -15 ÷ 46oC
 • опсег на работа греење – надворешна температура од -15 ÷ 24oC
Цена

Редовна 48.990,00 ден

Редовна 49.990,00 ден

Редовна 64.990,00 ден

Редовна 76.990,00 ден

Редовна 90.990,00 ден

*Цената е со вкалкулиран ддв
Достапност:
Има залиха
Достапност:
Нема залиха
Достапност:
Има залиха
Достапност:
Има залиха
Достапност:
Има залиха

Инвертер клима уред Seiya претставува совршен влез во светот на климатизацијa. Овој модел од Toshiba е опремен со економичен инвертер компресор и сите функционалности на кои се навикнати корисниците на премиум бренд како Toshiba.

New Seyia го користи новиот ладилен медиум R32, кое што не е само поеколошки, туку и носи дополнителни заштеди во потрошувачката на електрична енергија.

Toshiba inverter системите се посебно ефикасни, бидејќи модулацијата на капацитетот односно снагата на компресорот ја прават до совршенство. Односно Seyia inverter клима уредот може да модулира константно помеѓу 20% и 100% користејќи интелегентна контрола, со тоа се добива константна температура во просторијата.

Seiya го намалува нивото на бучава со две функции за тивко работење: QUITE на внатрешната единица ви овозможува непречен мир ноќе и SILENT на надворешната единица за апсолутна тишина кај Вашите соседи. И сето тоа со само едно притискање на копче! 

Покрај тивката и економична работа, уредот Seiya ќе ви обезбеди и одличен квалитет на воздухот благодарение на филтерот „IAQ“ и разменувачот на топлина Magic Coil. Разменувачот на топлина на внатрешната единица секогаш се одржува чист и сув со помош на специјален слој заедно со функцијата за самочистење по завршувањето на работата при ладење, со тоа се избегнуваат непријатните мириси и развој на бактерии.
 

              ЦЕНОВНИК ЗА МОНТАЖА / ДЕМОНТАЖА НА КЛИМА УРЕД

Опис на услуга Цена без ДДВ (ден.)
Монтажа на клима уред до 3.5 kW 6.000,00
Монтажа на клима уред      4.5 kW 6.500,00
Монтажа на клима уред      5.0 kW 7.000,00
Монтажа на клима уред      6.0 и 7.0 kW 8.000,00
Монтажа на клима уред со постоечка инсталација до 4.5 kW 5.000,00
Монтажа на клима уред со постоечка инсталација до 6.0 kW 6.500,00
Демонтажа на клима уред до 4.5 kW 2.000,00
Демонтажа на клима уред до 6.0 kW 2.500,00
 • Цената е во денари, без вклучено ДДВ.
 • Монтажа на клима уред со подготовка (пуштање инсталација  во градба, местење држачи) се наплаќа дополнително 30% од цената на услугатa редовниот ценовник.
 • Монтажата е до 3m бакарно растојание помеѓу внатрешната и надворешната единица.
 • За секој метар над 3m должина, се наплаќа дополниелно.
  • 750,00 денари +18% по метар за клима уред до 3.5 kW.
  • 950,00 денари +18% по метар за клима уред од 4.5 kW до 7.0 kW.
 • За монтажа надвор од Скопје се пресметуваат патни трошоци.
Каталог Прикажи
Seiya Catalogue.pdf
Self-check MKD.pdf
SEIYA_Folder_A4_MK_V02_04.23_Final.pdf