Toshiba

Shorai Edge

Шифра: RAS-B10J2KVSG-E / RAS-10J2AVSG-E

Гаранција: 36 месеци

Шифра: RAS-B13J2KVSG-E / RAS-13J2AVSG-E

Гаранција: 36 месеци

Шифра: RAS-B16J2KVSG-E / RAS-16J2AVSG-E

Гаранција: 36 месеци

Шифра: RAS-18J2KVSG-E / RAS-18J2AVSG-E

Гаранција: 36 месеци

Шифра: RAS-B22J2KVSG-E / RAS-22J2AVSG-E

Гаранција: 36 месеци

Шифра: RAS-B24J2KVSG-E / RAS-24J2AVSG-E

Гаранција: 36 месеци


 • A+++ највисока енергетска класа при ладење/греење
 • најнова Toshiba TWIN ROTARY компресорска технологија 
 • ON-DEMAND Defrost – избор на defrost/заштита од замрзнување преку далечинскo
 • ECO mode, Quite mode, Hi Power, 3D Air Flow (18,22,24)
 • ULTRA Pure филтер, функција самочистење со антипрашест филтер
 • можност за WiFi поврзување - повеќе детали
 • опсег на работа ладење – надворешна температура од -10 ÷ 46oC
 • опсег на работа греење – надворешна температура од -15 ÷ 24oC
Цена

Редовна 63.990,00 ден

Редовна 65.990,00 ден

Редовна 74.990,00 ден

Редовна 86.990,00 ден

Редовна 93.990,00 ден

Редовна 107.990,00 ден

*Цената е со вкалкулиран ддв
Достапност:
Има залиха
Достапност:
Нема залиха
Достапност:
Има залиха
Достапност:
Има залиха
Достапност:
Има залиха
Достапност:
Има залиха

Иновативност, ефикасност, голема сигурност, заштеда на енергија, заштита на животната средина. 

Овие моќни вредности се целта на се што правиме во Toshiba. Повеќе од 50 години, Toshiba им овозможува на своите клиенти загарантирана прецизност и стручност на беспрекорен Јапонски квалитет.

Овој уред се одликува со највисок степен на енергетска ефикасност во комбинација со Ultra Pure филтер за воздух и комфорен далечински управувач во мазен, мат дизајн. Careflow распределбата на воздухот го движи млазот воздух без провев во просторијата.

Разубавете го вашиот ентериер со нов стилски, современ дизајн на клима уред.
Со своите прави линии, мат финиш и невидлив приклучок за цевки, новиот Shorai Edge совршено се вклопува во секаков вид на ентериер.

Овозможете си А+++ уживање. Благодарение на својата А+++ енергетска ефикасност и за греење и за ладење, SHORAI Edge ја нуди највисоката ефикасност во споредба со конкуренцијата при делумно оптоварување. 

              ЦЕНОВНИК ЗА МОНТАЖА / ДЕМОНТАЖА НА КЛИМА УРЕД

Опис на услуга Цена без ДДВ (ден.)
Монтажа на клима уред до 3.5 kW 6.000,00
Монтажа на клима уред      4.5 kW 6.500,00
Монтажа на клима уред      5.0 kW 7.000,00
Монтажа на клима уред      6.0 и 7.0 kW 8.000,00
Монтажа на клима уред со постоечка инсталација до 4.5 kW 5.000,00
Монтажа на клима уред со постоечка инсталација до 6.0 kW 6.500,00
Демонтажа на клима уред до 4.5 kW 2.000,00
Демонтажа на клима уред до 6.0 kW 2.500,00
 • Цената е во денари, без вклучено ДДВ.
 • Монтажа на клима уред со подготовка (пуштање инсталација  во градба, местење држачи) се наплаќа дополнително 30% од цената на услугатa редовниот ценовник.
 • Монтажата е до 3m бакарно растојание помеѓу внатрешната и надворешната единица.
 • За секој метар над 3m должина, се наплаќа дополниелно.
  • 750,00 денари +18% по метар за клима уред до 3.5 kW.
  • 950,00 денари +18% по метар за клима уред од 4.5 kW до 7.0 kW.
 • За монтажа надвор од Скопје се пресметуваат патни трошоци.
Каталог Прикажи
Broshure Shorai Edge.pdf
Self-check MKD.pdf
SHORAI-EDGE_Folder_A4_MK_V02_04.23_Final.pdf