Парапетни / Плафонски

Carrier%20Logo%20New%20201042N face (3)42N non carrosse face_0082 42N 3-4 horiz (1) Carrier 42N_S парапетни / плафонски вентилаторски конвектори
Капацитет: 0,8 ÷ 9,5 kW
Проток на воздух: 125 ÷ 1520 m³/h
Вентилаторски конвектор (фенкојлер) со изведба со и без украсна маска и ногарки, можност за парапетна на ѕид (под) или плафонска монтажа, екстремно ниска бучава 19 (dBA) која ги задоволува и највисоките комфорни стандарди во објекти како: хотели, болници, канцеларии…; модерен дизајн со дискретна елеганција и прави линии, минимизирани димензии и висина / длабочина од само 220мм, достапен со мултибрзински мотор со 5 брзини на дување за зголемена флексибилност и поголемо уживање, ергономски и user-friendly термостат / контролер со функции: ладење, греење, сетирање на температура, избор на брзина на дување, ECO и AUTO функција; лесно достапен филтер за воздух за побрзо и едноставно чистење, сертификат за квалитет од Eurovent, можност за поврзување на двоцевен и четвороцевен систем, со опција за фабрички монтиран двокрак и трокрак вентил со бајпас, како и опција за дополнителен електричен греач.
LEC Low Energy Consumption модели со подобрена ефикасноста и намалени трошоци за енергија, потрошувачка од само 3W, подобрена удобност, максимална флексибилност  и продолжен работен век.