Chilled Beam / Diffusers

Carrier%20Logo%20New%202010 36xbcarrier_36XB_V1 Carrier 36XB
Капацитет: 0,2 ÷ 2,9 kW
Проток на воздух: 30 ÷ 150 m³/h
Вентилаторски  конвектор (hybrid terminal) касетна изведба за во спуштен плафон со украсна маска, комбинација на chilled beam и fan coil, можност за работа со/без вентилаторот, екстремно ниска бучава која ги задоволува и најновите комфортни стандарди во објекти како: хотели, болници, канцеларии…; модерен дизајн со дискретна елеганција и прави линии, минимизирани димензии и висина од само <200mm, достапен со мултибрзински LEC мотор со 4 брзини на дување за зголемена флексибилност и поголемо уживање, ергономски и user-friendly термостат / контролер со функции: ладење, греење, сетирање на температура, избор на брзина на дување, ECO и AUTO функција; лесно достапен филтер за воздух за побрзо и едноставно чистење, сертификат за квалитет од Eurovent, можност за поврзување со двоцевен и четвороцевен систем, со опција за фабрички монтиран двокрак и трокрак вентил со бајпас, LEC модели (A-SFP)<0,05 W/l/s со подобрена ефикасноста и намалени трошоци за енергија, на располагање со регулатор на вентилација (DCV – demand control ventilation) и CO2 сензор, како и можност за фабрички монтиран UV-PCO IAQ модул, подобрена удобност, максимална флексибилност  и продолжен работен век.
 DIFFUSORE_37A_PICCOLA        37AS Carrier 37A
Проток на воздух: 68 ÷ 850 m³/h
Вентилаторски конвектор (фенкојлер) монтажа во спуштен плафон, димензии од 1200 ÷ 1500 mm за поврзување со било кој централизиран систем за кондиционирање на воздух, екстремно ниска бучава која ги задоволува и најновите комфорни стандарди во објекти како: хотели, болници, канцеларии…; сертификат за квалитет од Eurovent.
35bd-sr Carrier 35BD/SR
Линеарни дифузери специјално дизајнирани за поврзување со Carrier 42GR, 42BJ, 42EM и 42DW вентилаторски конвектори , четири номинални димензии 600 – 1200 – 1350 -1500mm за 35BD и 1200 – 1350 – 1500 – 1800mm за 35SR моделот.