Каналски | Касетни | Плафонски

Каналски | Касетни | Плафонски

Toshiba-Leading-Innovation-Logo P020130729520121831845-za-web (1)
Carrier%20Logo%20New%202010
ducted Carrier LC 2013
Каналски inverter клима уреди
Греење: -15°C ÷ +24°C; Ладење: -15°C ÷ +50°C;
Капацитет: 5,3 ÷ 14,0 kW
Каналска изведба со можност за вградување во спуштен плафон (висина од само 270мм) за подобар естетски изглед, високи SEER и SCOP и А++ / А енергетска класа на ладење / греење, најнова Carrier DC Hybrid инвертерска технологија со twin-rotary компресор, флексибилност на поврат на воздух од долу и позади и можност за довод на свеж воздух, стандарден безжичен далечински управувач со опција за жичан контролер, функција на самочистење и Auto-restart
Cassette Carrier LC 2013 Касетни inverter клима уреди (840×840 mm)
Греење: -15°C ÷ +24°C; Ладење: -15°C ÷ +50°C;
Капацитет: 5,3 ÷ 14,0 kW
Касетна изведба за вградување во спуштен плафон (висина од само 245мм) за подобар естетски изглед, високи SEER и SCOP и А++ / А енергетска класа на ладење / греење, најнова Carrier DC Hybrid инвертерска технологија со twin-rotary компресор, четиристран панел со 360º рамномерна дистрибуција на воздух, ниско ниво на бучава со зголемен проток на воздух и ефикасност на топлинска размена со најнова 3Д спирална технологија на вентилатор на внатрешна единица, вградена пумпа за кондензна вода, можност за довод на свеж воздух, стандарден безжичен далечински управувач со опција за жичан контролер, функција на самочистење и Auto-restart
Ceiling Carrier LC 2013 Плафонски / парапетни inverter клима уреди
Греење: -15°C ÷ +24°C; Ладење: -15°C ÷ +50°C;
Капацитет: 5,3 ÷ 14,0 kW
Парапетна и таванска изведба со ултратенок дизајн (висина од само 235mm) за полесно вклопување во просторот, високи SEER и SCOP и А++ / А енергетска класа на ладење / греење, најнова Carrier DC Hybrid инвертерска технологија со twin-rotary компресор, ниско ниво на бучава со зголемен проток на воздух и ефикасност на топлинска размена со најнова 3Д спирална технологија на вентилатор на внатрешна единица, флексибилна конекција за одвод на кондензат од лево или десно, стандарден безжичен далечински управувач со опција за жичан контролер, функција на самочистење и Auto-restart
CARRIER_42FSV freestanding Слободностоечки inverter клима уреди
Греење: -15°C ÷ +24°C; Ладење: -15°C ÷ +50°C;
Капацитет: 13,8 до 18,0 kW
Слободностоечка изведба со ултратенок, модерен и атрактивен дизајн (само 390mm ширина), лесно вклоплив во секој ентериер, иделно решение за продавници, ресторани и останати слични објекти, високи SEER и SCOP и А++ / А енергетска класа на ладење / греење, најнова Carrier DC Hybrid инвертерска технологија со twin-rotary компресор, ниско ниво на бучава, зголемен проток и ефикасност на топлинска размена, независен одвлажувачки режим на работа, програмибилен тајмер контролер на самиот уред со LCD дисплеј, функција на самочистење и Auto-restart
history_web