Информација

Поради високата енергетска ефикасност, големиот избор на опции и краток рок на испорака Енергија и Carrier ја добија нарачката од Kellogg Brown & Root Services Inc. за испорака на шест …

Прочитај повеќе

Посета во Турција

Енергија ја посети Alarko Carrier fabrikata во Турција. На површина од 60.000 м2 се произведуваат клима коморите и rooftop единиците на Carrier за европскиот пазар. Уште во 1998 година Carrier …

Прочитај повеќе

Ценовник 2008

Започнувајќи со 2008 година Енергија го објави новиот ценовник за клима уреди. Во него се опфатени сите модели кои ги има Carrier во изведби: ѕидна, каналска, касетна, парапетна итн. Доколку …

Прочитај повеќе

Интернационална конференција

Енергија во соработка со Машинскиот Факултет Скопје ја организира по трет пат меѓународната конференција за амонијачно ладење “Ammonia refrigeration technology” – 7 ÷ 9 мај 2009, Охрид Кон веб страницата …

Прочитај повеќе

Информација

Како долгогодишен партнер на Carrier, Алкалоид АД – Скопје им ја додели задачата на Енергија доо и Carrier за климатизација на реновираниот хотел во Дојран. Бидејќи хотелот се користи преку …

Прочитај повеќе

ОИ Пекинг 2008

Со последниот добиен проект за „Beijing International Broadcasting Center“ во Пекинг, Кина Carrier се потврдува како најсилен партнер кога се бара врвна технологија која обединува енергетска ефикасност, врвни перформанси и …

Прочитај повеќе

Carrier инвестиции

Carrier корпорацијата ќе инвестира $50 мил. во Индија во следните три години за нов глобален истражувачки развоен центар. Овој центар ќе служи за развивање врвни производи и технологии за Индискиот …

Прочитај повеќе

Посета во Франција

Енергија ја посети Carrier фабриката за производство на чилери, топлински пумпи и вентилаторски конвектори во Монтлуел, Франција. Фабриката претставува најголем производен центар на Carrier во Европа во чии рамки се …

Прочитај повеќе

Посета во Холандија

Енергија во текот на 2007 година оствари посети на Grasso фирмата за производство на амонијачни компресори и проектирање на ладилни системи во ‘s Hertogenbosch, Холандија. Посетите беа искористени за подобро …

Прочитај повеќе

Презентација

Енергија и Carrier ја организираа својата прва презентација за Carrier HVAC производите. На презентацијата земаа учество 75 учесници од најразлични профили: инженери, проектанти, дистрибутери, крајни корисници итн. Презентацијата се одржа …

Прочитај повеќе