Парапетни / Плафонски

Carrier%20Logo%20New%202010 Carrier 42NC парапетни / плафонски вентилаторски конвектори

 • капацитет: 0,71 ÷ 9,63 kW
 • проток на воздух: 165 ÷ 1210 m³/h
 • најнова генерација на Carrier вентилаторски конвектори (фенкојлери) во изведба со и без украсна маска и ногарки
 • можност за парапетна на ѕид (под) или плафонска монтажа
 • екстремно ниска бучава 19 (dBA) која ги задоволува и највисоките комфорни стандарди во објекти како: хотели, болници, канцеларии…;
 • модерен дизајн со дискретна елеганција и прави линии, минимизирани димензии и
 • достапен со мултибрзински мотор со 5 брзини на дување за зголемена флексибилност и поголемо уживање, ергономски и user-friendly термостат / контролер со функции: ладење, греење, сетирање на температура, избор на брзина на дување, ECO и AUTO функција;
 • лесно достапен филтер за воздух за побрзо и едноставно чистење
 • сертификат за квалитет од Eurovent
 • можност за поврзување на двоцевен и четвороцевен систем, со опција за фабрички монтиран двокрак и трокрак вентил со бајпас, како и опција за дополнителен електричен греач
 • LEC Low Energy Consumption модели со подобрена ефикасноста и намалени трошоци за енергија, потрошувачка од само 3W
 • подобрена удобност, максимална флексибилност и продолжен работен век
Carrier%20Logo%20New%202010 Carrier 42SI Slim – тенки вентилаторски конвектори

 • капацитет: 0,83 ÷ 4,86 kW
 • проток на воздух: 162 ÷ 648 m³/h
 • најнова генерација на Carrier вентилаторски конвектори (фенкојлери) достапни во изведба од 5 различни капацитети
 • можност за парапетна на ѕид (под) или плафонска монтажа
 • се вклопуваат во секој ентериер благодарение на елегантниот дизајн и намалени димензии (длабочина од само 150 mm)
 • ултра тивка работа од само 19 dB(A)
 • достапен со мултибрзински мотор со 5 брзини на дување за зголемена флексибилност и поголемо уживање, дигитален и user-friendly термостат / контролер со функции: ладење, греење, сетирање на температура, избор на брзина на дување, ECO и AUTO функција;
 • специјален високоефикасен полипропиленски филтер, со 87% поголема површина од конвенционален филтер
 • сертификат за квалитет од Eurovent
 • можност за поврзување на двоцевен и четвороцевен систем, со опција за фабрички монтиран двокрак и трокрак вентил со бајпас, како и опција за дополнителен електричен греач