Касетни

Carrier%20Logo%20New%202010 241aeef3f3dd48b491cbbad4707f2459_fancoil_carrier_42gw Carrier 42GW касетни вентилаторски конвектори

 • Капацитет: 1,5 ÷ 11,6 kW
  Проток на воздух: 360 ÷ 1450 m³/h
 • Вентилаторски конвектор (фенкојлер) касетна изведба во спуштен плафон со украсна маска и пумпа за кондензат
 • нов центрифугален вентилатор за екстремно ниска бучава која ги задоволува и најновите комфорни стандарди во објекти како: хотели, болници, канцеларии…;
 • модерен дизајн со дискретна елеганција и прави линии
 • минимизирани димензии за лесно вклопување во спуштени плафони како и висина од само 298мм
 • достапен со мултибрзински мотор со 3 брзини на дување за зголемена флексибилност и поголемо уживање
 • ергономски и user-friendly термостат / контролер со функции: ладење, греење, сетирање на температура, избор на брзина на дување, ECO и AUTO функција;
 • лесно достапен филтер за воздух за побрзо и едноставно чистење и 87% поголема површина од конвенционалните типови на филтри
 • сертификат за квалитет од Eurovent
 • можност за поврзување со двоцевен и четвороцевен систем, со опција за фабрички монтиран двокрак и трокрак вентил со бајпас, како и опција за дополнителен електричен греач
 • LEC Low Energy Consumption модели со подобрена ефикасноста и намалени трошоци за енергија, потрошувачка од само 3W
 • подобрена удобност, максимална флексибилност  и продолжен работен век