Chilled Beam / Diffusers

Carrier%20Logo%20New%202010 36xbcarrier_36XB_V1 Carrier 36XB

 • Капацитет: 0,2 ÷ 2,9 kW
 • Проток на воздух: 30 ÷ 150 m³/h
 • Вентилаторски  конвектор (hybrid terminal) касетна изведба за во спуштен плафон со украсна маска
 • комбинација на chilled beam и fan coil, можност за работа со/без вентилаторот
 • екстремно ниска бучава која ги задоволува и најновите комфортни стандарди во објекти како: хотели, болници, канцеларии…;
 • модерен дизајн со дискретна елеганција и прави линии
 • минимизирани димензии и висина од само <200mm
 • достапен со мултибрзински LEC мотор со 4 брзини на дување за зголемена флексибилност и поголемо уживање
 • ергономски и user-friendly термостат / контролер со функции: ладење, греење, сетирање на температура, избор на брзина на дување, ECO и AUTO функција;
 • лесно достапен филтер за воздух dbol on reddit за побрзо и едноставно чистење
 • сертификат за квалитет од Eurovent
 • можност за поврзување со двоцевен и четвороцевен систем, со опција за фабрички монтиран двокрак и трокрак вентил со бајпас
 • LEC модели (A-SFP)<0,05 W/l/s со подобрена ефикасноста и намалени трошоци за енергија, на располагање со регулатор на вентилација (DCV – demand control ventilation) и CO2 сензор, како и можност за фабрички монтиран UV-PCO IAQ модул
 • подобрена удобност, максимална флексибилност  и продолжен работен век
 DIFFUSORE_37A_PICCOLA        37AS Carrier 37A

 • Проток на воздух: 68 ÷ 850 m³/h
 • Вентилаторски конвектор (фенкојлер) монтажа во спуштен плафон
 • димензии од 1200 ÷ 1500 mm за поврзување со било кој централизиран систем за кондиционирање на воздух
 • екстремно ниска бучава која ги задоволува и најновите комфорни стандарди во објекти како: хотели, болници, канцеларии…;
 • сертификат за квалитет од Eurovent
35bd-sr Carrier 35BD/SR

 • Линеарни дифузери специјално дизајнирани за поврзување со Carrier 42GR, 42BJ, 42EM и 42DW вентилаторски конвектори
 • четири номинални димензии 600 – 1200 – 1350 -1500mm за 35BD и 1200 – 1350 – 1500 – 1800mm за 35SR моделот