Каналски | Касетни | Плафонски | Floor Standing

Каналски | Касетни | Плафонски

P020130729520121831845-za-web (1)
Carrier%20Logo%20New%202010R32

ducted Carrier LC 2013
Каналски inverter клима уреди

 • Греење: -15°C ÷ +24°C;
 • Ладење: -15°C ÷ +50°C;
 • Капацитет: 5,3 ÷ 14,0 kW
 • Каналска изведба со можност за вградување во спуштен плафон (висина од само 270мм) за подобар естетски изглед
 • Високи SEER и SCOP и А++ / А енергетска класа на ладење / греење
 • најнова Carrier DC Hybrid инвертерска технологија со twin-rotary компресор,
 • флексибилност на поврат на воздух од долу и позади и можност за довод на свеж воздух
 • стандарден безжичен далечински управувач со опција за жичан контролер
 • функција на самочистење и Auto-restart
Cassette Carrier LC 2013 Касетни inverter клима уреди (840×840 mm)

 • Греење: -15°C ÷ +24°C;
 • Ладење: -15°C ÷ +50°C;
 • Капацитет: 5,3 ÷ 14,0 kW
 • Касетна изведба за вградување во спуштен плафон (висина од само 245мм) за подобар естетски изглед
 • високи SEER и SCOP и А++ / А енергетска класа на ладење / греење
 • најнова Carrier DC Hybrid инвертерска технологија со twin-rotary компресор
 • четиристран панел со 360º рамномерна дистрибуција на воздух
 • ниско ниво на бучава со зголемен проток на воздух и ефикасност на топлинска размена со најнова 3Д спирална технологија на вентилатор на внатрешна единица
 • вградена пумпа за кондензна вода
 • можност за довод на свеж воздух
 • стандарден безжичен далечински управувач со опција за жичан контролер
 • функција на самочистење и Auto-restart
Ceiling Carrier LC 2013 Плафонски / парапетни inverter клима уреди

 • Греење: -15°C ÷ +24°C;
 • Ладење: -15°C ÷ +50°C;
 • Капацитет: 5,3 ÷ 14,0 kW
 • Парапетна и таванска изведба со ултратенок дизајн (висина од само 235mm) за полесно вклопување во просторот
 • високи SEER и SCOP и А++ / А енергетска класа на ладење / греење
 • најнова Carrier DC Hybrid инвертерска технологија со twin-rotary компресор
 • ниско ниво на бучава со зголемен проток на воздух
 • ефикасност на топлинска размена со најнова 3Д спирална технологија на вентилатор на внатрешна единица
 • флексибилна конекција за одвод на кондензат од лево или десно
 • стандарден безжичен далечински управувач со опција за жичан контролер
 • функција на самочистење и Auto-restart
Слободностоечки inverter клима уреди

 • Греење: -15°C ÷ +24°C;
 • Ладење: -15°C ÷ +50°C;
 • Капацитет: 13,8 до 18,0 kW
 • Слободностоечка изведба со ултратенок, модерен и атрактивен дизајн (само 390mm ширина), лесно вклоплив во секој ентериер
 • иделно решение за продавници, ресторани и останати слични објекти,
 • високи SEER и SCOP и А++ / А енергетска класа на ладење / греење
 • најнова Carrier DC Hybrid инвертерска технологија со twin-rotary компресор
 • ниско ниво на бучава, зголемен проток и ефикасност на топлинска размена
 • независен одвлажувачки режим на работа, програмибилен тајмер контролер на самиот уред со LCD дисплеј
 • функција на самочистење и Auto-restart
history_web